zooBio.se
Annons
Logga in | Bli medlem | Facebook | Youtube | Instagram | Sök

 

Välkommen till vårens stora tävling där vi får en chans att visa upp och njuta av andra vackra akvarier inredda efter någon biotop. Alla som är medlemmar i Nordiska Ciklidsällskapet kan delta i tävlingen. Vill du bli medlem så du kan delta, välkommen: www.ciklid.org/medlem

Varför en tävling?

Vi vill att det ska vara en kul tävling där alla bidrag är välkomna och inte en prestigetävling där enbart experter vågar satsa. Ge ditt akvarium en chans och lägg in det i tävlingen. Tävlingen sponsras av

Hur fungerar tävlingen?

Tävla med ditt akvarium där du visar upp en specifik biotop från något av nedanstående områden. Ett område är stort och det finns givetvis många olika biotoper inom ett specifikt område så det är viktigt att du beskriver vilken biotop du försöker efterlikna. Exempelvis Svartvatten, övergångszonen, sandbank under nedfallna träd. Eller kanske du till och med satsat på en specifik flod eller bäck där du valt växter efter vad som finns just i den bäcken, namnge då den. Vid färre än tre bidrag i viss kategori slås den ihop med annan kategori så fler än 3 bidrag i den sammanslagna kategorin erhålls.

 • Kategori 1: Sydamerika
 • Kategori 2: Rift Valley Sjöarna (Malawi, Tanganyika & Viktoria)
 • Kategori 3: Afrika (allt utom Malawi, Tanganyika & Viktoria)
 • Kategori 4: Centralamerika
 • Kategori 5: Asien & Madagaskar

Regler:

 1. Man kan endast tävla i en av regionskategorierna
 2. Max två bidrag i den valda kategorin.
 3. Minst en bild
 4. Minst en kort beskrivande text
 5. Frivilligt: En längre text
 6. Frivilligt: upp till 4 bilder totalt 
 7. Frivilligt: En film, youtube eller filmfil

När du skickar in bidrag ange vilken kategori du vill tävla i. Skicka in dina bidrag via mail i form av minst en bild och en kort text som beskriver din biotop. Om du vill kan du komplettera med en kort film och upp till totalt fyra bilder. Om du vill kan du även göra en lite längre beskrivning där du listar växtarter, fiskarter och annat som du har i akvariet. Mail till:

biotop2017@ciklid.org

Givetvis ska det finnas ett ciklidtema i akvariet.

Jury

Vi har samlat en jury som kommer dela ut poäng enligt en skala från 1 till 10 där 10 är högst poäng. Alla bilder kommer att ges en poäng. Sedan summeras poängen från de olika domarna till en slutpoäng. Blir det oavgjort kommer Styrelsen i Nordiska Ciklidsällskapet att kora vinnaren i varje område. Bedömningen går ut på hur pass naturtrogen miljön ser ut. Ju mer exakt det är för en biotop, med växter som faktiskt finns i biotopen eller material som finns i biotopen desto mer det kan öka naturtrogenheten i akvariet men ger i sig inte fler poäng.

Det är utseendet och själva känslan i inredningen som räknas.

Medlemmar i juryn är:

Ad Konings & Ivan Mikolji samt Michel Keijman

  ivan mikolji2  keijman

Priser

Vi delar ut ett pris för bästa biotop i varje tävlingsgrupp, dvs totalt 5 priser om tillräckligt med tävlande bidrag inkommer. Varje pris är lika och består av en presentcheck på 1500 sek sponsrat av Akvariumkungen vilken kan användas i deras webbutik: www.akvariumkungen.se.

 

Tävlingsperiod

Vi startar nu och sista dag för att lämna in ditt bidrag är

2017-04-30, klockan 23:59

 

Ha det riktigt kul!

 

Inkomna bidrag

Kategori 1: Sydamerika

Kategori 2: Rift Valley Sjöarna (Malawi, Tanganyika & Viktoria)

Kategori 3, 4 & 5: Afrika (allt utom Malawi, Tanganyika & Viktoria) samt Centralamerika & Asien

 Månadstävlingar 2017

Under hela 2017 kommer vi att arrangera tävlingar varje månad öppen för alla som har konto på hemsidans forum alternativt i vår facebookgrupp.

Tävlingarna kan vara av formen fototävling, bästa-tips-tävling, inspirationstävling, ja lite vad som helst. Månadstävlingen sker i månadsskiftet varje månad.

Givetvis har vi riktigt fina priser till tävlingen och är sponsrade av olika butiker:

7H-zoo

7hzoo

Marlenes Zookällare

marlenes

Akvarielagret

Akvarielagret

Repashy Sweden

repashy logo