Vad nu då? kan man inta ha fisk i käket?

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Carl
    NCS Medlem
    • May 2002
    • 374

    Vad nu då? kan man inta ha fisk i käket?

    OK, jag har gjort räkmix tusen gånger!!!!!!!!!!!!!!!!! Aldrig blivit fel. Har nu skaffat lite rovfiskar och skulle göra nytt käk, misslyckades kapitalt, gjorde ett nytt försök med goda råd från detta forum. Lagom temperatur, inget överflödigt vatten, rejält med gelatin, men lik förbannat blir det bara smet!
    Enda skillnaden är att jag har i ett torskblock, kan det spela nån roll tror ni.
    Har nu slängt 2 kg käk!!

    MVH
    Carl

    www.stockholmsciklidklubb.com
  • Martin Axelsson
    Användare
    • April 2002
    • 13

    #2
    Om du har torsk i behöver du inget gelatin.
    Sist jag gjorde mix med torsk i hade jag 1kg ärtor, 500g räkor och 400g torsk. Den mixen höll ihop bättre än de gånger jag använt gelatin.
    Mixa torsken ordentligt.

    Lycka till
    /Martin

    Kommentar

    • Carl
      NCS Medlem
      • May 2002
      • 374

      #3
      Jorå... tack ska du ha Martin.
      Frågan kvarstår således, BÅDE torsk och gelatin men lik förbannat bli det bara smet!(allt onödigt vatten urkramat o.s.v)
      Tackar på förhand
      Carl

      www.stockholmsciklidklubb.com

      Kommentar

      • Hank
        Användare
        • April 2002
        • 1321

        #4
        Vad är problemet?
        Brukar det inte bli en "smet" när man gör
        räkmix?
        In med mixen i frysen så ordnar det sig nog!

        Hank

        /#378 Hank
        Zoonen:
        http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=76285

        NCS medlemsbilder:
        http://www.ciklid.se/medlemsbilder_f...20Persson'

        Kommentar

        • Carl
          NCS Medlem
          • May 2002
          • 374

          #5
          Som sagt... jag tackar för välmenta råd MEN! Det brukar INTE bli smet, det brukar bli en fast,geléartad grej efter en natt i kylen,som man sedan fryser in i småbitar.
          Carl

          www.stockholmsciklidklubb.com

          Kommentar

          • Ola Svensson
            Användare
            • April 2002
            • 14633

            #6
            Jag brukar frysa in i plastpåsar direkt och hoppa över kylsteget.

            Mvh.

            Ola
            Med vänliga hälsningar

            Ola

            Kommentar

            • Jonas.
              Användare
              • April 2002
              • 142

              #7
              Hej.

              Jag använder både torsk och gelatin och den blir som en fast smet, jag tror inte du hade behövt slänga 2kg mat, fiskarna bryr sig inte om det är en fast smet eller en "fast,geléartad grej" ..
              Jag mixar min mix sen åker den in i frysen direkt.

              Lycka Till ...

              Mvh// Jonas.

              Kommentar

              • Hasse_H
                Användare
                • April 2002
                • 1081

                #8
                Min räkmix med 20% torsk blir alltid en tjock smet som jag stoppar i fryspåsar och fryser ner direkt. Funkar kanonbra.
                /Hasse

                - http://och.nu/ciklid -

                Kommentar

                • Carl
                  NCS Medlem
                  • May 2002
                  • 374

                  #9
                  Jag vet inte om jag har varit otydlig....
                  Det jag erhållit duger ej att ens frysa in! Det är klart jag begriper att fiskarna inte bryr sig om det är fast eller löst men maten kommer ju som en dimma genom gälarna och skitar ner vattnet på nolltid. Försök mata en fisk med välling! även fruset skitar det ju ner nåt förfärligt.
                  Jag förtydligar ännu en gång:
                  Jag har gjort käk massor av gånger så där ligger inte problemet, (jag vet t.ex att saker blir hårda när man fryser in dom) men denna gång funkade inte gelatinet, torsken gjorde ingen nytta heller.
                  Kan gelatinet varit dåligt?
                  Kan det bli dåligt av något?
                  Carl
                  P.s jag är föståss tacksam för alla råd även om dom inte riktigt känns relevanta.


                  www.stockholmsciklidklubb.com

                  Kommentar

                  • Jonas.
                    Användare
                    • April 2002
                    • 142

                    #10
                    Hej.

                    För mycket ärtor gör mixen "smulig" och skitar då ner vattnet ganska mycket, mixen skitar även mycket om den är för mycket mixad ...

                    Lycka Till nästa gång ..

                    Mvh// Jonas.

                    Kommentar

                    • oskar
                      Användare
                      • August 2002
                      • 20

                      #11
                      Framför allt är gelantin en färsk vara,prova med gelantin blad.

                      Kommentar

                      • Daniel
                        Användare
                        • April 2002
                        • 156

                        #12
                        Hej Carl !

                        Det kan helt enkelt ev. vara så att du har mixat för länge.
                        Det gjorde jag en gång och maten blev som du beskriver i inlägget ovan. Det jag brukar tänka på att inte mixa så det ser ut som potatismos för då har jag mixat för länge...

                        För övrigt så har jag aldrig haft i gelatin eller liknande.
                        Jag mixar: räkor med skal, ärtor, hackad spenat, torsk, morot, musslor etc....

                        /Daniel

                        Kommentar

                        • demasoni
                          Användare
                          • April 2002
                          • 163

                          #13
                          Hej!
                          Jag brukar inte använa en mixer utan en köttkvarn och med den tycker jag att det har blivit mycket bättre resultat.
                          Det blir inga skal bitar kvar men allt blir ändå "lagom" malet.
                          MVH Filip


                          tropheus chimba
                          Fuelleborni Katale

                          Kommentar

                          • Lena
                            Användare
                            • April 2002
                            • 114

                            #14
                            Du använder köttkvarn skriver du. Hur många ggr kör du genom kvarnen? För det räcker väl knappast med en gång? Använder själv köttkvarn, kör 3 ggr, men ibland undrar jag om det räcker för jag har läst någonstans att yngel är extremt känsliga för små bitar av ex räkskal, som jag tycker det kan vara kvar av trots 3 ggr malning i kvarnen.

                            Kommentar

                            • Carl
                              NCS Medlem
                              • May 2002
                              • 374

                              #15
                              Nu minnsan, börjar det likna nåt!
                              Tack Oscar!
                              Färskvara, hmm. Mitt gelatin köpte jag strax för Dackefejden vill jag minnas, alltså har vi en möjlig felkälla har. Att jag skulle ha mixat ärtorna för länge är ju inte sannolikt då jag ju , som tidigare nämnts, gjort käk massor av gånger tidigare med ärtor.
                              En annan misstanke om felkälla är att mixen varit lite för varm då jag lagt i gelatinet.
                              Jaja, tackar för tipsen.
                              Carl

                              www.stockholmsciklidklubb.com

                              Kommentar

                              Arbetssätt...