Låter intressant Tricella, ska ta och pröva mig fram vid nästa mixtillfälle. Nu har jag ju redan en nygjord mix klar för dagen.
Utöver det vanliga gröna och fibriga i mixen har jag de senaste gångerna börjad använda rostat sjögräs (sushi-nori ark) också. Sådana man rullar in sushiris med. Jag inbillar mig att det kan vara av godo. Inbilla sig ska man dock helst inte göra förståss. Vet inte vilka mängder som är lämpliga och håller mig lågt och körde senast med 2½ ark - ca 2,5g.
Även jag är ute efter en väldigt finfördelad mix och kanske är det här rejäl överkurs. Jag brukar kämpa mig igenom att knåda mixen genom en sil och får på så vis ut en väldigt finkornig smet - inte ett ärtskal större än millimetern. Större delen av räkskalen går igenom, men de som inte velat smulas ner ordentligt blir kvar i silen. Klumpen med större bitar som blir kvar brukar jag köra en omgång till med handmixern och knåda genom silen igen. Tills bara en mindre del spill återstår - sist blev det kvar ungefär som ett ägg i storlek av bitar som inte ville finfördelas. Är lite nåjjig att större räkskal eller hårda räkskalbitar ska fastna i tarmsystemet, eller på annat sätt ställa till problem.
Utöver det vanliga gröna och fibriga i mixen har jag de senaste gångerna börjad använda rostat sjögräs (sushi-nori ark) också. Sådana man rullar in sushiris med. Jag inbillar mig att det kan vara av godo. Inbilla sig ska man dock helst inte göra förståss. Vet inte vilka mängder som är lämpliga och håller mig lågt och körde senast med 2½ ark - ca 2,5g.
Även jag är ute efter en väldigt finfördelad mix och kanske är det här rejäl överkurs. Jag brukar kämpa mig igenom att knåda mixen genom en sil och får på så vis ut en väldigt finkornig smet - inte ett ärtskal större än millimetern. Större delen av räkskalen går igenom, men de som inte velat smulas ner ordentligt blir kvar i silen. Klumpen med större bitar som blir kvar brukar jag köra en omgång till med handmixern och knåda genom silen igen. Tills bara en mindre del spill återstår - sist blev det kvar ungefär som ett ägg i storlek av bitar som inte ville finfördelas. Är lite nåjjig att större räkskal eller hårda räkskalbitar ska fastna i tarmsystemet, eller på annat sätt ställa till problem.
Kommentar