300 ms är väl i lägsta laget dessutom, det normala i sjön är väl kring 600 om jag inte missminner mig.
Vattentillverkning
Kollaps
X
-
-
HEj!
ok jag kanske utryckte mig lite slarvigt med att buffra vattnet , men när jag körde saltvatten så behövdes det extra karbonater för att hålla upp ph och kh saltvattensaltet höjde inte till den kh nivå jag önskade och ph skönk snabbt om jag inte tillsatte extra.
angående ro vatten så har jag använt det i flera år till sydamerikaner, men saltvattensaltet i så små mängder tillför inte tillräckligt med spårämnen i vattnet ett sånt vatten blir otroligt instabilt visst bikarbonat kan stabilisera det, men jag tycker då det är det bättre att köpa de salt som är avsedda för detta bruk, iof kan man ju göra egna som det finns i artiklar men detta tycker jag är både jobbigt och dyrt.därmed inte sagt att jaganvänder ro vatten till troffar men iaf.
jag skrev fel angående vattenvärderna i sjön det ligger nog på ca 500-600ms som ante säger det är ju malawi sjön som är 250-300ms.Mvh
Peter
don´t drink water-fish ..... in it!Kommentar
Kommentar