"Återigen är det alltså hur farligt det är för fisken som intresserar mig". Ja, jag förstod det, det var därför jag skrev "Däremot finns det alltså troligen levande salmonella i allt frys foder", men det finns så mycket människor som är nojjiga för salmonella och jag vill inte spä på ryktesspridningen om den för människor (läs barn, alla vet ju att det bara är barn som har akvariefisk) smittsamma fiskmaten. Det här är den enda studien jag känner till och den visar på att det finns bakterier i fodret som kan börja växa så fort det tinas och att din oro är befogad. Jag vet att fiskar är känsliga för härskett fett och många arter är säkert mer känsliga för matförgiftning än vi. För att citera mig själv:
Samtidigt kan jag inte tänka mig att det är ekonomiskt försvarbart att inte tina om fodret för ompackning men att detta går göra på bra och dåligt sätt. Foder som dryper av "köttsaft" ger vibbar av att vara dåligt behandlat.
citatläng!
Kommentar