Tinade röda mygg?

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • ChipseT
    Användare
    • September 2003
    • 61

    Tinade röda mygg?

    Nu är det så illa att jag glömde röda myggen på diskbänken igår när jag matade diskusarna, sen när jag fick syn på det så hällde jag ut all vätttska å ställde in i frysen igen..

    Går det att mata med den eller ska jag köpa ny? Tänkte det e lika bra att fråga..
  • Ola Svensson
    Användare
    • April 2002
    • 14633

    #2
    Släng! Det finns många som dödat fisk på det sättet och härsket fett ger leverskador på fisk. Mata aldrig med något som du själv inte skulle äta (om det var ätbart - tänk räkor som stått framme över natten).
    Med vänliga hälsningar

    Ola

    Kommentar

    • ChipseT
      Användare
      • September 2003
      • 61

      #3
      tänkte lite så faktiskt..
      fast jag jämförde med kött eller kyckling.. äter inte räkor..
      Men tack så mycket för svaret.. Åker i soporna på stört..

      Kommentar

      • Torsten
        NCS Medlem
        • September 2002
        • 647

        #4
        Vill bara tillägga att endel av "tillverkarna" av Rödamygg köper hem större frysta block av mygglarver, sedan tinas dom upp för att efter det packas om i "konsumentvänligare" påsar..

        Kommentar

        • malawi_voodoo
          Användare
          • July 2002
          • 790

          #5
          ännu en anledning till att inte mata med skiten..
          /Glenn Wouda

          http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=156507

          Kommentar

          • Mike_Noren
            Användare
            • February 2003
            • 2695

            #6
            citat:Ursprungligen skickat av Torsten

            Vill bara tillägga att endel av "tillverkarna" av Rödamygg köper hem större frysta block av mygglarver, sedan tinas dom upp för att efter det packas om i "konsumentvänligare" påsar..
            Låt mig ta en vild gissning: gula påsar med en fisk på, och ett namn som börjar med "F" och slutar med "ina fisken"?

            Kommentar

            • Cutekid
              Användare
              • January 2003
              • 3368

              #7
              citat:Ursprungligen skickat av Torsten

              Vill bara tillägga att endel av "tillverkarna" av Rödamygg köper hem större frysta block av mygglarver, sedan tinas dom upp för att efter det packas om i "konsumentvänligare" påsar..
              Har du belägg för detta Torsten ??
              Carl

              Besök petrochromis.com´s forum:

              http://petrochromis.com/phpbb3/

              Kommentar

              • Torsten
                NCS Medlem
                • September 2002
                • 647

                #8
                Skriftligt lär ju bli svårt..
                Det jag skulle vilja uppmana till är ju om någon kunde mäta näringsinnehållet i frysmaten. Mycket snack finnns det mellan olika märken men svart på vitt vore intressant.

                Kommentar

                • Ola Svensson
                  Användare
                  • April 2002
                  • 14633

                  #9
                  citat:Vill bara tillägga att endel av "tillverkarna" av Rödamygg köper hem större frysta block av mygglarver, sedan tinas dom upp för att efter det packas om i "konsumentvänligare" påsar..
                  Är det så farligt och hur skulle man annars göra?
                  Med vänliga hälsningar

                  Ola

                  Kommentar

                  • Torsten
                    NCS Medlem
                    • September 2002
                    • 647

                    #10
                    citat:Ursprungligen skickat av Ola Svensson

                    Släng! Det finns många som dödat fisk på det sättet och härsket fett ger leverskador på fisk. Mata aldrig med något som du själv inte skulle äta (om det var ätbart - tänk räkor som stått framme över natten).
                    Ja, hur ska det va nu?
                    Ska man slänga det som varit upptinat eller inte...

                    Det man kan göra e givetvis att packa i "slutpåsarna" direkt och se till att inget tinar "på vägen". Det resulterar då förståss i dyrare frakt och ngt högre konsumentpris, men förhoppningsvis bättre fiskföda.

                    Men för att ta död på många disskussioner och påståenden om rödamygg vore det kul om någon kunde mäta upp näringsvärden mm. och då kolla alla tillverkare. Om inte annat för att se om innehållsdeklarationen som oftast står på påsarna stämmer!

                    Kommentar

                    • Ola Svensson
                      Användare
                      • April 2002
                      • 14633

                      #11
                      citat:Ja, hur ska det va nu? Ska man slänga det som varit upptinat eller inte...
                      Upptinat över natten är väl ändå inte samma sak som att tina upp i kylrum eller liknande och packa om. Däremot skulle det inte förvåna mig om det finns tillverkare som gör det här bra (snabbt, kylrum oscv.) och dåligt (plockar fram dan innan och stoppar i det i påsar dagen efter od.). Nu vet jag inte hur frysta räkor packas men jag tror inte att det är ombord.

                      Personligen är jag inte intresserad av näringsvärdet i röda mygg eftersom att de är så allergiframkallande och bör undvikas av den orsaken. Annars är det relativt bra näringsvärde.
                      Med vänliga hälsningar

                      Ola

                      Kommentar

                      • Mike_Noren
                        Användare
                        • February 2003
                        • 2695

                        #12
                        [quote]citat:Ursprungligen skickat av Ola Svensson

                        Upptinat över natten är väl ändå inte samma sak som att tina upp i kylrum eller liknande och packa om.
                        Tja, ju varmare bitar av klumpen blir, desto värre är det, men även i kylrum, där ingen bit når rumstemp, hinner man säkert få viss bakterietillväxt.

                        Men det är alltså bakteriehalterna som oroar mig, dvs hur stor risken är att man dödar sin fisk med maten, inte näringsinnehållet, som säkert är rätt OK. Det vore väldigt intressant att veta hur mycket otrivsamma bakterier det är i fryst fiskmat i allmänhet, och röda mygglarver i synnerhet.

                        Personligen skulle det glädja mig om de grossister som ompaketerar frysfoder funderade på att bestråla den, för att döda alla bakterier. Strålning har dåligt rykte, men här skulle det troligen göra stor nytta, särskilt om det kombinerades med vacuumpaketering.

                        Kommentar

                        • mr_loffe
                          Användare
                          • January 2004
                          • 76

                          #13
                          Om mygglarverna tinas i en stängd påse så blir dom inte dåliga. Förutsatt att påsen är luft fri. Syre har nämligen en dålig inverkan på mat. Den möglar inte och blir gammal/dålig utan syre. Så en oöppnad som har varit tinad tror inte jag är någon fara iaf...

                          Kommentar

                          • Ola Svensson
                            Användare
                            • April 2002
                            • 14633

                            #14
                            Det gjordes en undersökning på fryst fiskfoder för några år sedan och då hittade man salmonella i allt foder man testade. Det där slogs upp i pressen som en fara för människor men ingen av de sorterna man hittade var kända för att kunna infektera människor. Däremot finns det alltså troligen levande salmonella i allt frys foder.

                            citat:Tja, ju varmare bitar av klumpen blir, desto värre är det, men även i kylrum, där ingen bit når rumstemp, hinner man säkert få viss bakterietillväxt.
                            Jag vågar äta tinade kräftor, men jag käkar inte de som ligger kvar på faten "dagen efter"!
                            Med vänliga hälsningar

                            Ola

                            Kommentar

                            • Mike_Noren
                              Användare
                              • February 2003
                              • 2695

                              #15
                              citat:upp i pressen som en fara för människor men ingen av de sorterna man hittade var kända för att kunna infektera människor.
                              Återigen är det alltså hur farligt det är för fisken som intresserar mig.
                              citat:Jag vågar äta tinade kräftor, men jag käkar inte de som ligger kvar på faten "dagen efter"!
                              Nämnas kan iaf att frysta varor för mänsklig förtäring får inte frysas om, och de måste tinas i kylrum. Jag anser inte alls det är självklart att fiskar är mindre känsliga för matförgiftning än människor.

                              Lite tillägg: MrLoffe, vacuumförpackning hjälper mot vissa bakterier, men den allra dödligaste matförgiftningen, botulism, orsakas av bakterierna som är obligata anaerober, dvs tål inte syre.

                              Kommentar

                              Arbetssätt...