Ok. Spirulinapulver har en hög proteinhalt, men det är i torrt tillstånd. Om du jämför, tror att det var Ola Svensson som påstod detta, så innehåller räkor i torrt tillstånd någonstans omkring 90% i proteiner (kan ha misstagit mig, men föga troligt
).
Anledningen till att man inte kan använda för mycket av Spirulina pulvret för att höja proteinhalten i räkmixen är att Spirulina misstänks orsaka pigmentfläckar vid överdosering. Därför är det vettigt att försöka finna andra alternativ till att höja proteinhalten.
Jag ska prova t ex Sojamjöl i min nästa räkmix pga den stora proteinhalten (ca 70%).
![Mycket glad](https://www.ciklid.org/forum/core/images/smilies/teeth_smile_transp.gif)
Anledningen till att man inte kan använda för mycket av Spirulina pulvret för att höja proteinhalten i räkmixen är att Spirulina misstänks orsaka pigmentfläckar vid överdosering. Därför är det vettigt att försöka finna andra alternativ till att höja proteinhalten.
Jag ska prova t ex Sojamjöl i min nästa räkmix pga den stora proteinhalten (ca 70%).
Kommentar