If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Om jag förstår det hela rätt enligt länken ovan så är pektin ett naturligt växtbaserat ämne. Stämmer detta? Isåfall kunde ju detta vara riktigt bra, speciellt till fiskar som är till mestadels är växtätare. För tillfället använder jag gelatinpulver men är på jakt efter något annat bindemedel. Fryspulver kunde kanske vara ett mycket bra alternativ. Det verkar också enkelt att få tag på.
Mike:
Till vilka sorters fiskar har du använt fryspulver som bindemedel? Har du använt det länge? Hur mycket fryspulver använder du per kg räkmix?
Om jag förstår det hela rätt enligt länken ovan så är pektin ett naturligt växtbaserat ämne. Stämmer detta? Isåfall kunde ju detta vara riktigt bra, speciellt till fiskar som är till mestadels är växtätare. För tillfället använder jag gelatinpulver men är på jakt efter något annat bindemedel. Fryspulver kunde kanske vara ett mycket bra alternativ. Det verkar också enkelt att få tag på.
Mike:
Till vilka sorters fiskar har du använt fryspulver som bindemedel? Har du använt det länge? Hur mycket fryspulver använder du per kg räkmix?
citat:Menar du att du enbart blandar "fryspulvret pektin" och räkmixen helt utan uppvärmning?
Japp. Fryspulver är alltså till för sylter/geleer som inte skall kokas. Det stelnar först när massan fryser. Det var detta, att jag slapp koka och ha mig, som var huvudattraktionen för mig, jag brydde mig mindre om att det är vegetabiliskt.
Ett annat vegetabiliskt alternativ är annars agar.
citat:Menar du att du enbart blandar "fryspulvret pektin" och räkmixen helt utan uppvärmning?
Japp. Fryspulver är alltså till för sylter/geleer som inte skall kokas. Det stelnar först när massan fryser. Det var detta, att jag slapp koka och ha mig, som var huvudattraktionen för mig, jag brydde mig mindre om att det är vegetabiliskt.
Ett annat vegetabiliskt alternativ är annars agar.
Jag testade just agar-agar, men det var väldigt svårdoserat. Det som sagts här är väldigt intressant och jag skall definitivt prova det. En undran bara...vanlig Pektin innehåller väl socker?
Jag har sett något som heter "Melatin" och där finns olika varianter varav den gröna varianten är "sockerfri"...
Kommentar