Hej,
vi har startat ett litet 70 liters kar som vi ska ha som karantän till vårt större malawikar. För att få igång ett nytt kar bör man, har jag läst, "ympa in bakterier" från ett kar som redan är igång. Hur går detta till i praktiken? Tar man vatten eller vad?
Tänkte också börja med ett mindre antal några tåliga fiskar som kan "smutsa ner" lite lagom, vilka arter är bra till detta? Det bästa vore om dom kan gå tillsammans med de malawis som ska gå i karantän där också men finns inga så får vi väl dela av karet i två delar.
Mvh: Magnus & Johanna
vi har startat ett litet 70 liters kar som vi ska ha som karantän till vårt större malawikar. För att få igång ett nytt kar bör man, har jag läst, "ympa in bakterier" från ett kar som redan är igång. Hur går detta till i praktiken? Tar man vatten eller vad?
Tänkte också börja med ett mindre antal några tåliga fiskar som kan "smutsa ner" lite lagom, vilka arter är bra till detta? Det bästa vore om dom kan gå tillsammans med de malawis som ska gå i karantän där också men finns inga så får vi väl dela av karet i två delar.
Mvh: Magnus & Johanna
Kommentar