Resultat: Viktigast när du handlar akvarieprylar

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • StefanL
    Användare
    • August 2002
    • 10784

    #31
    citat:Men hur blir det med fiskarna........?????????
    Jag tror inte att fiskar försvinner. Däremot så tror jag att en del handlare kommer att hålla ett ganska smalt sortiment, specialiserar sig på vissa områden. Det finns många goda handlare som har specialiserat sig på t ex Malawi och Tanganyika. För oss konsumenter får vi ta bilen, bussen eller tåget för att finna dessa speciella fiskar vi vill ha. Ett scenario kan bli att man kommer att kunna beställa fisk via internet som postorderprodukt.

    Alternativet är att köpa från inhemska och lokala odlare.

    För övrigt håller jag helt med bs i inlägget ovan. Tidigare så har jag berättat om en lokal handlare som prompt talade om för mig att jag köpt ett par Aul. Kandeense av honom, trots att jag bevisade att det var Aul. Jacobfreibergi "Otter Point". Efter mycket om och men fick jag honom att ringa sin grossist för att senare få veta att de hade förväxlat arterna i försändelsen. Kunskap, service och trygghet?

    Kommentar

    • Rickard
      Användare
      • April 2002
      • 727

      #32
      Det finns många skräckexempel på dåliga handlare men ovavsett så är dom sämsta de som ligger i köpcentrarna. Ofta är det tonårstjejer som är hund och katt intresserade men inte kan något om fiskar som jobbar för en usel lön p.g.a. att dom är djurintresserade (kan det vara lite förtutfattade meningar och könsdiskriminering?).

      Jag har specialiserat mig på stora Haplisar och därmed lärt mig mycket om dom. Även om jag går till en erkänt duktig zoobutik kan jag ofta mer än ägaren men jag har inte bredden som dom har (hur många köper Malawiciklider på 25-40 cm). En liten zoobutik överlever inte om den inte har kunskap, sedan är oftast vi som är här på forumet extremt pålästa om "våra" fiskar och därför bättre än de flesta zoobutiker.

      Som alltid när det gäller försäljning är det de som kan ställa de rätta frågorna som är de bästa säljarna inte dom som förutsätter vad man skall ha (se även tråden om kvinnor på forumet). Kan en tonåring sätta sig in i situationen av en tvåbarns mamma som har givit efter sina barns tjat om akvarium?

      Det känns lite olustigt att vi troligen har en framtid med okunniga tonåringar som är underbetalda och säljer guldfiskskålar med papegojciklider och neontetror.

      Det är vi som väljer vilken framtid vi skall ha !!!!
      M.v.h.
      Rickard

      Kommentar

      • Ola Svensson
        Användare
        • April 2002
        • 14633

        #33
        Som den enda "annat" röstande så måste jag ju skriva lite. Jag väljer utrustning efter funktionalitet. För litet insug på filter går bort t ex. Svår att rengöra, för lite filtermaterial mm. likaså. Det har slutat med att jag bygger innefilter själv. Jag kallar nog inte det för kvalitet utan funktionalitet, gör ni det? Om grejerna går sönder efter ett tag är inte alls lika viktigt som att de fungerar bra och enkelt under tiden.
        Med vänliga hälsningar

        Ola

        Kommentar

        Arbetssätt...