If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Dum som jag var, så fick jag för mig att dra i gänget med vinbergssnäckor som jag gjorde i ordning idag. Dåligt misstag, eftersom jag vid minsta beröring av faxegruset yrde upp material som jag inte hunnit suga upp. Alltså en hel del dimmiga bilder i detta skede.
Snäckkoloni 1
Snäckkoloni 2
Översiktsbild karet från sidan med snäckkoloni 1 i förgrund
Det som hände under dagen var i alla fall att en av honorna verkligen gått in för att boa in sig i snäckkoloni 1. In och ut ur den största snäckan och uppehåller sig mest kring detta parti. Några hannar har även börjat visa upp sig, men inte inte inför denna honan ännu.
Lyckades ta några hyfsade bilder innan släckning när vattnet nu börjar återfå en mjölkfri ton.
Hona i snäckkoloni 1
Hane tillsammans med grupp
De övriga innevånarna har jag inte sett mycket av under dagen. Compressiceparet står tryggt i en grotta och bevakar vad som sker, men på behörigt avstånd för att inte synas bra på bild. S. petricola tittar fram någon gång ibland, men ger sig åter in bland stenarna. Så dessa får jag återrapportera med bilder senare.
Matade med lite NLS ikväll och det var inte caudopuntatusen sena med att vilja ha, medan de andra avvaktade tills det sjunkit mat in mot deras grottor.
Det är så jäkla coolt att det är så grunt. Ser känslan av att vara en strandkant eller liknande.
Har du haft Altosar innan? De kan vara väldigt blyga. Mina Calvusar såg jag inte förens jag fyllde på med fisk i karet så att de fattar att de kan lämna grottan utan att spontandö
Jättesnygga bilder! Jag kan inte tänka mig en bättre biotop för dessa fiskar, bortsett från sjön de kommer ifrån förstås. Du lär få lek på dessa inom kort.
Några bilder från sidan o uppifrån på "petricolan" så går det nog att könsbestämma dom.
Skall se vad jag kan åstadkomma. Gäller bara att få koll på vilken av de fyra "torpederna" som fotats vid vilket tillfälle.
Ursprungligen postat av Banderad
Snygga Caudisar Joakim.
Ursprungligen postat av johho
Det är så jäkla coolt att det är så grunt. Ser känslan av att vara en strandkant eller liknande.
Ursprungligen postat av Keller
Jättesnygga bilder! Jag kan inte tänka mig en bättre biotop för dessa fiskar, bortsett från sjön de kommer ifrån förstås.
Ursprungligen postat av Repen1
Detta väcker "habegär" så fler bilder tack.
Kul att ni gillar bilderna. Som sagt bilden från kortsidan ger en otroligt djupkänsla, och att det är lågt bidrar till att det då ser "stort ut".
Ursprungligen postat av johho
Har du haft Altosar innan? De kan vara väldigt blyga. Mina Calvusar såg jag inte förens jag fyllde på med fisk i karet så att de fattar att de kan lämna grottan utan att spontandö
Nej har inte haft några Alto innan, men har förståt att det är stolta fiskar som kan vara väldigt blyga till en början. Kan därför dröja något innan det blir några bilder av dem.
Ursprungligen postat av johho
En film på detta karet hade varit fint
Skall se vad jag kan göra åt den saken.
Ursprungligen postat av Keller
Du lär få lek på dessa inom kort.
Jag är nog beredd på att hålla med. Det ser verkligen bra ut redan, med de föreberedelser och imponerande på varandra som brukar föregå lek, och då har det ändå bara gått nästan två dagar.
Kasnke skulle man våga sig på en introduktion av några prinsessor idag. Sedan är det jakt på nästa art som gäller.
Min caudusar har ju precis lekt. Det tog någon månad innan de var nöjda med placeringen av sin snäcka. De har flyttat den ca 30 cm Detta har de gjort genom att gräva så att snäckan liksom rullat till rätt plats. Det har tagit ett tag men de är nöjda med resultatet
Belysningen är en gammal takhängd kontorsbelysning som är 160cm lång och ingen höjdarkvalitet på rören. Får duga tills jag fått tummen ur och fixat nya rör till de gamla ramperna eller börjat komponera egen LED ramp.
Ursprungligen postat av Repen1
Några bilder från sidan o uppifrån på "petricolan" så går det nog att könsbestämma dom.
S. petricola var framme bra mycket mer idag och några få bilder lyckades jag ta. De på bilden gick mest tillsammans på olika platser i karet. Kan antagligen vara svårt att avgöra på detta kort, skall ta fler så det blir enklare för er.
Vid ett oövervakat tillfälle när jag närmade mig karet så var faktiskt herr och fru Compressiceps ute i det fria. Men när jag närmade mig så flydde de fältet och bevakade sedan på distans.
Idag åkte även 6 prinsessor i som efter en stund försökte hitta sin plats. Någon närmade sig snäckkoloni 1 och genast så var honan, jag nämnde igår, framme och markerade att hit men inte längre. Fortfarande bevakande sin favoritsnäcka.
Blev några bilder till nu innan släckning och se då fick jag fatt på fru Comp. som är lite mer nyfiken än sin make. Bilden dock tagen på långt avstånd så blixten nådde inte hela vägen in.
Altolamprologus är underbara fiskar. De är som du säger väldigt blyga. Till skillnad från caudupunctatus som är riktigt vakna och allerta. Och sura, de håller koll på mina frontosa hela tiden och ger dem på käften, fast att de är flera storlekar mindre
Enklast brukar vara att se på "petricolan" rakt uppifrån vid könsbestämning (om man inte vänder dom) men det brukar stämma rätt bra. Ser man uppifrån mellan dom utåt riktade bröstfenorna o bukfenorna, så är honan rund, medans hanen är slank.Från sidan så ser honan lite S-formad ut,då buken är rundad o partiet mellan bukfenorna o analfenan går innåt, hanen ser mera rak ut på buklinjen,o ser mera "tanig" ut,då honorna ser lite högre ut i kroppen. Mille
Kommentar