bråkstakar, vem ska man flytta på?

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • jettu
    Användare
    • August 2012
    • 50

    bråkstakar, vem ska man flytta på?

    Hej,
    min pojkväns fiskar bråkar, så han säger att vi borde, förhoppningsvis tillfälligt, ge bort en eller två utav dem [mobbaren eller de två mobbade]. Vi skulle åkt iväg med ena igår efter middagen, så jag satt han i en hink och sen så hann vi inte så mobbaren fick komma tillbaka ner i akvariet när lamporna var släckta. Jag sov gott under natten för jag tänkte att efter ett par timmar i "skamvrån" (hinken) så kanske mobbaren hade kommit på andra tankar [tex kommit på att han är av en fredlig art och inte borde bita andra fiskar]. Men han var lika elak dagen efter, så nu måste något hända.

    Jag har fått välja vilken av bråkstakarna som skulle bort (han brukar låta göra mig lite såna val som inte han egentligen bryr sig om för annars kan jag bli lite grinig och känna att jag inte får vara med och bestämma). Tur att vi har en snäll bekant som har plats i sitt akvarium. I somras fick vi sära på några andra fiskar. Min pojkvän vet inte varför de har börjat bråka. Jag tror att det är för att han gav bort en stor rovfisk som "höll ställningarna" (på den tiden var alla, utom rovfisken, snälla mot varandra).

    Tanken är ju att vi ska ta tillbaka fisken/fiskarna om ett tag, men hur brukar man göra generellt, tar man bort de två mobbade eller mobbaren? (Vad är bäst att göra ifall man vill ha alla fiskar igen efter en tid?) Eller ska man bara behålla den snyggaste fisken? (mobbaren är ju snyggare än de mobbade som är ganska fula)
    Hur ofta kan man flytta fiskar, alltså är ett halvår för kort tid, borde man satsa på att få tillbaka fisken efter kanske ett år eller längre än så?


    jag har fattat att ni gillar att ha termer och artbeskrivningar så jag har letat upp att det handlar om (tror jag) Gymnogeophagus labiatus och Gymnogeophagus gymnogenys
  • Thommy
    Användare
    • February 2011
    • 84

    #2
    Hur du än gör så kommer alltid någon fisk vara starkast.ha mycket gömställen så dom mobbade kan komma undan,jag har rätt bra själv,men en halv vuxen juvel ciklid slog i hjäl min 25 cm ghostfish som är ganska tuff,så man får i bland räkna med sådana saker.

    Kommentar

    • jettu
      Användare
      • August 2012
      • 50

      #3
      Ok så jag borde satsa på att stoppa ner en till rot eller två och kanske köpa några till växter istället för att åka av och an till folk med plats i sina akvarium? Skulle mobbaren bli snällare om han fick en tjej? (känns sådär att behöva planera semester utifrån fisksorter, men samtidigt kanske man upptäcker fina ställen på jorden och kommer samtidigt hem med en fisktjej och gör ett husdjur glad). Eller finns det specialaffärer i Sverige som importerar fiskar som man vill ha?

      Kommentar

      Arbetssätt...