Sökte runt lite snabbt på Web of Science för att se om det fanns någon vetenskaplig artikel som diskuterade hur bra discus kan bryta ner maten om de matas med oxhjärta. Hittade denna:
Chong, A S C, R Hashim, and A B Ali. Assessment of dry matter and protein digestibilities of selected raw ingredients by discus fish (Symphysodon aequifasciata) using in vivo and in vitro methods.†Aquaculture nutrition. 8, no. 3 (September 2002): 229-238. DOI: 10.1046/j.1365-2095.2002.00214.x
I den så har de testat hur bra olika mat bryts ner i den levande discusen samt av ett enzymextrakt i provrör från diskus. Det man kan få ut av en snabb skummning av texten är att precis som väntat bryts fiskkött ner bäst men även oxhjärta bryts ner bra, om man kollar på in vivo mellan oxhjärta och fiskkött så är det ingen signifikant skillnad i nedbrytning. Om de enbart kollar på proteinnedbrytning så är det något lägre på proteinet från oxhjärta än från fiskkött men ändå ligger det på ~73% som bryts ner.
/David
Chong, A S C, R Hashim, and A B Ali. Assessment of dry matter and protein digestibilities of selected raw ingredients by discus fish (Symphysodon aequifasciata) using in vivo and in vitro methods.†Aquaculture nutrition. 8, no. 3 (September 2002): 229-238. DOI: 10.1046/j.1365-2095.2002.00214.x
I den så har de testat hur bra olika mat bryts ner i den levande discusen samt av ett enzymextrakt i provrör från diskus. Det man kan få ut av en snabb skummning av texten är att precis som väntat bryts fiskkött ner bäst men även oxhjärta bryts ner bra, om man kollar på in vivo mellan oxhjärta och fiskkött så är det ingen signifikant skillnad i nedbrytning. Om de enbart kollar på proteinnedbrytning så är det något lägre på proteinet från oxhjärta än från fiskkött men ändå ligger det på ~73% som bryts ner.
/David
Kommentar