Varför? NCS? (Dokusåpa)

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • StefanL
    Användare
    • August 2002
    • 10784

    Varför? NCS? (Dokusåpa)

    Varför kan ingen på NCS göra något åt de personer som förstör på forumet för andra medlemmar som önskar prata om sin hobby?

    Jag är ofta här på forumet för att hämta information och att dela med mig av de erfarenheter jag innehar, men på sistone har det blivit diskussioner här på en del trådar som är verkligen tråkiga. Det ena påhoppet efter det andra samt horribla provokationer för att skapa arga debatter om småsaker. Det värsta är att intressanta trådar tenderar att bli totalt söndertrasade med information om allehanda tjafs medlemmar emellan. Meningsskiljaktigheter kommer alltid att finnas och jag tycker det är härligt att se så länge personerna bakom håller sig till fakta och respektfullt forumbeteende.

    Jag har även varit med i liknande diskussioner, men aldrig med uppsåt att förstöra, sprida felaktig information eller provocera.

    Det är olyckligt att det kan fortgå utan att det finns något som kan göras åt detta. Att personer kan logga in utan att skriva sina riktiga namn eller att bara köra med ett "nick" är lite naivt. Jag skulle vilja att t ex IP adressen var kopplad till registrering för forumet.

    Detta är min åsikt och min personliga vädjan till NCS att "strama" till reglerna då det uppenbart finns "medlemmar" med ytterst litet intresse och respekt för forumets nuvarande regler.

    Forumet är ett utomordentligt bra tjänst som tillhandahålls, förutom ovan nämnda tråkigheter.

    Stefan, Skövde

    375L Malawi
    2st 105L
    Ungdjur/Yngel
    1st 16L Yngel
  • imported_n/a
    Användare
    • August 2002
    • 330

    #2
    ?? Ursäkta men,åsikter får alla ha,eller?Sålänge inga personangrepp förekommer eller "fula" ord,Tycker bara: att ger man sig in i leken får man leken tåla,och inte ta till lipen bara för att nån inte tycker det samma som en själv,för att ha ett levande forum måste man stå ut med detta,för ett forum är till för att diskutera saker och debattera saker,inte för att tycka likadant alltid,Sen kommer man aldrig ifrån vissa personers "stresstålighet" som börjar lipa vid minsta motgång o hojtar om förbud o lösen o dyl,utan följ bara regeln inga person angrepp "fula" ord så löser sig det mesta!!!

    Kommentar

    • StefanL
      Användare
      • August 2002
      • 10784

      #3
      citat:?? Ursäkta men,åsikter får alla ha,eller?Sålänge inga personangrepp förekommer eller "fula" ord,Tycker bara: att ger man sig in i leken får man leken tåla,och inte ta till lipen bara för att nån inte tycker det samma som en själv,för att ha ett levande forum måste man stå ut med detta,för ett forum är till för att diskutera saker och debattera saker,inte för att tycka likadant alltid,Sen kommer man aldrig ifrån vissa personers "stresstålighet" som börjar lipa vid minsta motgång o hojtar om förbud o lösen o dyl,utan följ bara regeln inga person angrepp "fula" ord så löser sig det mesta!!!
      Citatet talar för sig själv...

      Stefan, Skövde

      375L Malawi
      2st 105L
      Ungdjur/Yngel
      1st 16L Yngel

      Kommentar

      • imported_n/a
        Användare
        • August 2002
        • 330

        #4
        En annan sak: kan gärna lämna personnr o födelse ort odyl,ja t.om. syna mig ända in i rövhålet<img src=extra_smiley_hot.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_angry.gif border=0 align=middle>om så önskas,men jag kommer ändå att framföra min åsikt och jag hoppas andra gör det också!!

        Kommentar

        • mikro
          Användare
          • November 2002
          • 666

          #5
          Jag tycker nog att NCS håller en rätt bra nivå, även om det blivit en del tjafs på sistone. Det finns ju trots allt moderatorer som ibland låser ämnen och plockar bort inlägg som inte hör hemma.

          Att koppla registreringen till IP-numret är ju lite problematiskt med tanke på att rätt många har dynamiska ip-nummer.

          Jag tror det är bättre med moderatorer som går in och kikar, och kanske lägger en varning direkt till den som gör något tveksamt. Skulle de inte hjälpa kan de ju alltid låsa diskussioner och ta bort inlägg, men det är viktigt att hålla gränsen rätt så folk inte plockas bort bara för att de har en avvikande åsikt.

          Forumet innehåller som sagt fantastiskt mycket bra information som kommer alla till gagn. Vi får se till att försöka hålla en trevlig ton även när det är någon som är lite mer aggressiv, eller helt enkelt igonerar meddelanden som man inte tycker tillför något personligen.

          /Mikael
          /Mikael

          Kommentar

          • imported_n/a
            Användare
            • August 2002
            • 330

            #6
            överreagerade jag nu?<img src=extra_smiley_boggled.gif border=0 align=middle>,eller?

            Kommentar

            • mikro
              Användare
              • November 2002
              • 666

              #7
              mmm, lite

              /Mikael
              /Mikael

              Kommentar

              • StefanL
                Användare
                • August 2002
                • 10784

                #8
                Tricella skrev:

                citat:Meningsskiljaktigheter kommer alltid att finnas och jag tycker det är härligt att se så länge personerna bakom håller sig till fakta och respektfullt forumbeteende.
                Ovanstående är utdrag ur mitt egna inlägg...kan detta misstolkas?

                Jag säger bara...det som göms i snö...

                Stefan, Skövde

                375L Malawi
                2st 105L
                Ungdjur/Yngel
                1st 16L Yngel

                Kommentar

                • StefanL
                  Användare
                  • August 2002
                  • 10784

                  #9
                  Mikro´s inlägg är precis det som jag efterlyste här. En debatt om attityden på forumet. Att jag slänger ut en idé om hur man kan strama till reglerna här kan vara hur urbota dum som helst, huvudsaken är väl att saken diskuteras!

                  Med denna diskussion hoppades jag att alla (inkl mig) kunde rannsaka sig själv lite...

                  Felaktig info och provokation kan aldrig bli annat än förstörelse...

                  Tack!

                  Stefan, Skövde

                  375L Malawi
                  2st 105L
                  Ungdjur/Yngel
                  1st 16L Yngel

                  Kommentar

                  • Ola Svensson
                    Användare
                    • April 2002
                    • 14633

                    #10
                    Snälla, låt inte den här diskussionen spåra ut utan diskuttera istället hur vi kan få medlemmarna (dvs. vi) att hålla god ton UTAN att strama upp reglerna. Så länge folk följer reglerna så fungerar det och så ofta går det inte käpprätt åt skogen tycker jag. Att kräva mer info i profilerna (vilket vi tyvärr kanske får göra i framtiden) är på sitt sätt ett misslyckande som vi alla bör försöka att undvika. Binda till IP adress är nog av diverse orsaker en dålig lösning (folk skriver från olika ställen, har dynamisk IP etc.). Ett sätt är att inte debattera med "troll" eller folk som vägrar ge sig. Jag vet att det är en omöjlig önskan eftersom jag själv inte kan uppfylla den. En sak som jag däremot följer är att aldrig svara samtidigt som jag blir arg. Då väntar jag några timmar. Personangrepp låter jag alltid bli hoppas jag och förväntar mig att folk hör av sig via mejl eller i forumet om de känner sig illa behandlade.

                    Mvh.

                    Ola
                    Med vänliga hälsningar

                    Ola

                    Kommentar

                    • imported_n/a
                      Användare
                      • August 2002
                      • 330

                      #11
                      jag antar att det är min reaktion du syftar på ola(spårar ur),men,..kommer man med en åsikt i ett forum,så faår man antingen medhåll eller emotsägelse,o det måste man respektera,det är inte frågan om att ge sig,utan vissa är övertygande om sin sak o kommer förespråka den ända in i ....,men det får man ta,sen om det uppfattas olika av olika medlemmar det får vi också ta,alltså tröskeln till att känna sig förolämpad är olika hög,menar alltså att vissa börjar lipa alldeles förtidigt,det ska inte (hårdingar som jag få ut för, skämt o sido:acceptera att folk tycker,vet annorlunda så löser sig det mesta,men debattera gärna o säg emot om så önskas:den som ger sig in osv..

                      <img src=extra_smiley_eyebrows.gif border=0 align=middle>

                      Kommentar

                      • Ola Svensson
                        Användare
                        • April 2002
                        • 14633

                        #12
                        Kan man inte lika väl säga att "hårdingarna" får acceptera att "lipsillarna" inte tål att man går hårt åt dem? Är det inte så att det är "hårdingarna" som ska ta det lugnt? Så svårt kan det inte vara att diskuttera sin åsikt utan att banka in den? Många gånger borde de som är övertygade om sin sak nöja sig med att "motståndaren" skriver "här har vi olika åsikter" istället för att gång på gång kräva att den de diskutterar med ska skriva "du har rätt, jag har fel, förlåt Ers Höghet". Personligen blir jag irriterad över dessa som skriver "vi är överens - du hade fel" och inte kan erkänna en enda fläck på sig själva och sitt sätt att bete sig. Jag skrev inte mitt inlägg till någon speciell (fast ordet "rövhål" borde raderas av författaren <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle> ) utan det var ett uttryck för min önskan om att just den här tråden skulle bli ovanligt sansad och full av förståelse för varandras åsikter. Både åsikten att det är kul att tjaffsa och åsikten att tjaffs är fruktansvärt. Många tjaffsiga diskussioner tycker jag saknar "glimten i ögat" förövrigt.

                        Mvh.

                        Ola
                        Med vänliga hälsningar

                        Ola

                        Kommentar

                        • imported_n/a
                          Användare
                          • August 2002
                          • 330

                          #13
                          mmm,kanske det,men ordet r..... tar jag inte bort,ett vanligt uttryck i mina trakter<img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>,ni som diskuterar lägg in lite glimten i ögat smilies,så allvarligt är det väl ändå inte<img src=icon_smile_shock.gif border=0 align=middle>

                          Kommentar

                          • imported_n/a
                            Användare
                            • August 2002
                            • 330

                            #14
                            sen en annan sak:"börjar det inte bli dax att låsa diskutionen?" IHHH!!! vad menas? själv så fattar jag ingenting? börjar kolla om det sagts nåt konstigt eller personangrepp! kanske rent av fula ord!gud förbjude!)men nä,kan inte se nått sånt men ändå! börjar det hojtas om id-kort o dyligt....men tjena...varva ner gott folk,<img src=extra_smiley_eyebrows.gif border=0 align=middle>,som ola sa,typ ta ett toy o tänk efter(eller ta ett djupt o coola ner er)sen kan vi fortsätta diskutionen.Alltså min stånd punkt:Framför era åsikter men angrip ingen personligen,som tycker olika som du själv,var hövlig! men ändå inte (olidlig<img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>)utan respektera andras funderingar;så enkelt så enkelt,...Eller?

                            Kommentar

                            • Tony
                              Användare
                              • April 2002
                              • 4594

                              #15
                              Kan inte säga annat än att den aktuella tråden där "bs" driver de flesta till vansinne är ganska roande. Varför ta illa upp? Hans resonemang är ju egentligen inte ett dyft dummare än någon som insisterar att ha 15 golden i ett 100-liters akvarium.

                              Det han i grunden påpekar stenhårt, även om det går till stark överdrift, är ju att har man inte råd att ha sina fiskar i en vettig miljö kanske man skall vänta tills plånboken tillåter det

                              Internet har alltid varit ett fritt forum (nåväl, det börjar stramas åt) och jag hoppas det förblir så fritt som det bör vara.



                              mvh

                              Tony Lejvell
                              Tony Englund

                              Kommentar

                              Arbetssätt...