Mäskningsschemat är enligt mig onödigt krånligt i detta fallet, räcker gott och väl att mäska 60-75 min i 67 grader. Sedan ser det jobbigare ut än vad det är.
Värm vatten till 67 grader, i med malt bestånde av 50% vetemalt och 50% pilsnermalt, mäska, laka (sila bort malten), öka temperaturen till 100 grader. Släng i lite klassisk tysk humle i två omgångar, en omgång 60 minuter innan koket är slut och en omgång 10 minuter innan koket är slut.
Stäng av värmen och kyl vörten (den ofärdiga ölen). Tappa över vörten till en jäshink, i med Weihenstephaner jäst, låt jäsa i två veckor, tappa på flaska och tillsätt lite socker, låt jäsa 2 veckor till för att låta kolsyra bildas, sedan är den färdig att dricka.
Värm vatten till 67 grader, i med malt bestånde av 50% vetemalt och 50% pilsnermalt, mäska, laka (sila bort malten), öka temperaturen till 100 grader. Släng i lite klassisk tysk humle i två omgångar, en omgång 60 minuter innan koket är slut och en omgång 10 minuter innan koket är slut.
Stäng av värmen och kyl vörten (den ofärdiga ölen). Tappa över vörten till en jäshink, i med Weihenstephaner jäst, låt jäsa i två veckor, tappa på flaska och tillsätt lite socker, låt jäsa 2 veckor till för att låta kolsyra bildas, sedan är den färdig att dricka.
Kommentar