Katterna verkar vara nöjda i alla fall.
Bästa ölen
Kollaps
X
-
Klart du ska vara medlem! Vi har ett växande medlemsantal och kommande år är jubileumsår, vi firar det väldigt gärna tillsammans med dig!
///David
Ordförande Nordiska Ciklidsällskapet -
Ingen som njuter med lite öl i det fina vädret?
Har avverkar en del.
Brooklyn Local 1 8/10
Gouden Carolus Hopsinjoor 7/10
To Øl Reparationsbajer 7/10
To Øl Southern Frontier 8/10
De Dolle Dulle Teve Mad Bitch Triple 8/10
St Feuillien Bruin 7/10
Westbrook IPA 8,5/10
Epic Imperial Red 7,5/10
Lagnunitas Imperial Red Ale 8/10
Girardin Gueuze White Label 7/10
De Struise / Three Floyds Shark Pants 7/10
Green Flash Palate Wrecker 8/10
Girardin Framboise 7/10Kommentar
-
Kommentar
-
Öl innehåller kalium och är därför bra mot njursten om man har tendens att få natriumstenar.
Jag sitter i väntrummet nu inför stötvågsbehandling (tredje försöket, hoppas det lyckas) men tänker mest på ölen jag tänker ta ikväll. Gluttony tror jag eller Anchors steam...Klart du ska vara medlem! Vi har ett växande medlemsantal och kommande år är jubileumsår, vi firar det väldigt gärna tillsammans med dig!
///David
Ordförande Nordiska CiklidsällskapetKommentar
-
Klart du ska vara medlem! Vi har ett växande medlemsantal och kommande år är jubileumsår, vi firar det väldigt gärna tillsammans med dig!
///David
Ordförande Nordiska CiklidsällskapetKommentar
-
I torsdags gjorde jag min första bryggning, så nu är det att vänta 4-5 veckor. Innan man får smaka och se hur det blev.
Har även druckit lite öl (såklart)
Evil Twin Hipster Ale 6,5/10 (den var nog lite gammal)
Uerige Alt 4/10 (troligtvis defekt så ta betyget med en nypa salt)
Grebbestads Lunator 5,5/10
Mont des Cats 6/10
Troubadour Obscura 8/10
Napa Smith Hopageddon 7/10 (ölen släpptes i juni och bäst före var april 2013, skumt, smakade helt klart över förväntan ändå)
De Struise Catso 8/10 (Riktigt god Saison)
Använder ni Instagram kan ni kolla vad jag dricker, nickar getingen1Kommentar
-
Kommentar
-
Kommentar
-
Jag hade gärna varit nr:3 men har svårt att få tiden att räcka till.
En fråga till er som håller på redan, är det lättare att brygga i liten skala än stor skala. Tycker många så kallade uppstickare inte är något vidare. Visst det går att dricka men egentligen är det för mycket eller för litet av något.Kommentar
-
Får väl kolla om det finns något weissbier recept för hemmabryggare!mvh Wilhelm
"Animals are such agreeable friends- they ask no questions, they pass no criticisms"
www.linkopings-akvarieforening.net/
Har fortfarande bara 32 tomma förvaringsutrymmen!
www.aquafish.info www.crossbow-crest.seKommentar
-
Hembryggt tycker jag ofta är bättre än kommersiellt öl, men visst det krävs lite mer övning innan man når upp till de bästa mikrobryggeriernas öl.
Ikväll avnjuter jag en Oak Aged Yeti från Great Divide Brewing Co.
Ett nästintill helsvart öl med lågt beigefärgat skum som sjunker undan långsamt.
Doften är kraftig med tydliga toner av vanilj, choklad, torkade frukter och tjära.
Smaken är len men samtidigt väldigt komplex. Det finns mycket kakao, vanilj och violpastill. Torkad frukt och värmande alkohol i eftersmaken.
En mycket bra öl men inte riktigt lika välbalanserad som tidigare specialutgåvor avYeti om man ska vara petig.
Betyg: 8,5/10
95,10:- för 650 ml i systembolagets tillfälliga sortimet.Kommentar
-
Jag hade gärna varit nr:3 men har svårt att få tiden att räcka till.
En fråga till er som håller på redan, är det lättare att brygga i liten skala än stor skala. Tycker många så kallade uppstickare inte är något vidare. Visst det går att dricka men egentligen är det för mycket eller för litet av något.
Sedan kan man ju alltid köpa utrustning som är kapabel till att brygga större mängder och inte uttnyttja hela storleken till en början.
Man kan ju också göra det olika svårt för sig, det som gjorde att det tog ett tag innan jag testade att brygg egen öl är att varje moment i ölbryggningen kan utföras på så många olika sätt därför tog det ett tag att sätta sig in och vad som är vad, för och nackdelar osv. Men när man väl kommit över det är det inte särskilt svårt eller tidskrävande, jag la 6h på min bryggdag och lite förberedelser tidigare med att diska flaskor. Sedan är det mest väntetid. Är ni sugna så rekommenderar jag att köpa Brygg öl skriven av Henok Fentie och Karl Grandin, bra bok som riktar sig främst till nybörjare, skriven på ett väldigt enkelt och lättförståeligt vis. Sedan rekommenderar jag även How to Brew av John Palmer som är mer övergripande, där det är lätt förklarat men där det också finns möjlighet för djupdykning. Dock är layouten inte särskilt tilltalade och boken är på engelska vilket gjorde att det tog ett tag innan jag orkade öppna den, Brygg öl är mkt lättare att ta till sig tycker jag.
Absolut enklaste sättet att brygga öl är nog att köpa "Det lilla köksbryggeriet" http://www.koksbryggeriet.se/ , Nackdelen med är att möjligheten till att expandera och göra det mer avancerat är begränsad. Men å andra sidan är det en väldigt bra möjlighet att prova på att brygga öl innan man går vidare.Kommentar
-
Kommentar
-
Hittade detta recept http://mariestadsnyabryggeri.wordpre...eol/weissbier/
Verkar vara jobbigt!mvh Wilhelm
"Animals are such agreeable friends- they ask no questions, they pass no criticisms"
www.linkopings-akvarieforening.net/
Har fortfarande bara 32 tomma förvaringsutrymmen!
www.aquafish.info www.crossbow-crest.seKommentar
-
Hittade detta recept http://mariestadsnyabryggeri.wordpre...eol/weissbier/
Verkar vara jobbigt!
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 24,07 l
Post Boil Volume: 20,28 l
Batch Size (fermenter): 19,00 l
Bottling Volume: 17,50 l
Estimated OG: 1,050 SG
Estimated Color: 6,8 EBC
Estimated IBU: 17,2 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 73,9 %
Boil Time: 65 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
1,90 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 1 45,2 %
1,25 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC) Grain 2 29,8 %
0,75 kg Wheat, Torrified (3,3 EBC) Grain 3 17,9 %
0,25 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 4 6,0 %
0,05 kg Oats, Malted (2,0 EBC) Grain 5 1,2 %
5,00 g Belma [12,10 %] - Boil 60,0 min Hop 6 7,8 IBUs
15,00 g Coriander Seed (Boil 15,0 mins) Spice 7 -
10,00 g Orange Peel, Bitter (Boil 15,0 mins) Spice 8 -
15,00 g Belma [12,10 %] - Boil 10,0 min Hop 9 8,5 IBUs
5,00 ml Protafloc (Boil 10,0 mins) Other 10 -
0,50 tsp Yeast Nutrient (Boil 10,0 mins) Other 11 -
15,00 g Belma [12,10 %] - Boil 1,0 min Hop 12 1,0 IBUs
1,0 pkg Belgian Wit Ale (White Labs #WLP400) [35 Yeast 13 -
Mash Schedule: Temperature Mash, 2 Step, Light Body
Total Grain Weight: 4,20 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Protein Rest Add 15,95 l of water at 52,8 C 50,0 C 20 min
Saccharification Add -0,00 l of water and heat to 65,0 C 65,0 C 60 min
Mash Out Heat to 77,0 C over 10 min 77,0 C 5 minKommentar
Kommentar