If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Detta är en av mina absoluta favoriter.
St: Eriks pale ale.
St: Eriks blev för övrigt utnämnt till bästa bryggeri på Stockholm beer festival.
Och denna pale ale fick silver i klassen ale max 4,7% endast slagen av Brew dogs trashy blonde.
Detta är en av mina absoluta favoriter.
St: Eriks pale ale.
St: Eriks blev för övrigt utnämnt till bästa bryggeri på Stockholm beer festival.
Och denna pale ale fick silver i klassen ale max 4,7% endast slagen av Brew dogs trashy blonde.
Hmmm är det din ärtgröna gardin som skymtar i bakgrunden
jag är Ateist
men Gud talade till mig
Gud är stor
jag frågade hur stor ? inget svar
han kanske behövde låna toaletten
Hmmm är det din ärtgröna gardin som skymtar i bakgrunden
Hehehe... nej det är faktiskt mitt akvarium som för tillfället är mörklagt, med hjälp av en "spygrön" filt från Ikea, på grund av att jag vill bli av med envisa alger/cyano
Gav belgarna en ny chans.
Mycket syrligt och fruktigt, men fullt drickbart riktigt bra faktiskt
De två senaste gångerna jag köpt detta öl så har killen i kassan rynkat på näsan och kommenterat "tycker du om den där"
"jag tyckte den smakade ättika" eller " du vet hur den där smakar va?" Kan hålla med om att den smakar väldigt annorlunda men jag gillar den skarpt.
Hehehe... nej det är faktiskt mitt akvarium som för tillfället är mörklagt, med hjälp av en "spygrön" filt från Ikea, på grund av att jag vill bli av med envisa alger/cyano
Cyano är ett aber... Jag hade själv nyligen problem med det i en av mina växtburkar... Efter total mörkläggning i tre dagar (Brukar fungera/räcka) tycktes det ha försvunnit men det växte tillbaka starkt redan inom några dagar igen... Jag funderade på att stänga ner hela karet... MEN... För några veckor sedan lade dessutom belysningen av ( Då var jag stensäker på att karet skulle bort) och det dröjde ungefär en och en halv vecka innan jag bytte ut belysningen. Vid den tidpunkten gjorde jag ochså ett större vattenbyte (Något jag "aldrig" gör i växtakvarier) då en del av växterna hade börjat bli väldigt risiga. Nu har det gått ungefär 2 veckor och det finns inte ett spår av cyano och växterna börjar repa sig... Så tålamod är en dygd när det gäller cyano!
Cyano är ett aber... Jag hade själv nyligen problem med det i en av mina växtburkar... Efter total mörkläggning i tre dagar (Brukar fungera/räcka) tycktes det ha försvunnit men det växte tillbaka starkt redan inom några dagar igen... Jag funderade på att stänga ner hela karet... MEN... För några veckor sedan lade dessutom belysningen av ( Då var jag stensäker på att karet skulle bort) och det dröjde ungefär en och en halv vecka innan jag bytte ut belysningen. Vid den tidpunkten gjorde jag ochså ett större vattenbyte (Något jag "aldrig" gör i växtakvarier) då en del av växterna hade börjat bli väldigt risiga. Nu har det gått ungefär 2 veckor och det finns inte ett spår av cyano och växterna börjar repa sig... Så tålamod är en dygd när det gäller cyano!
----------
Sofiero är bra.
Mvh/Andreas.
Jag har, på senare tid, efter varje vattenbyte tillsatt nitrat, vilket gjort att "algerna" i alla fall minskat men ej försvunnit. En kompis till mig hade samma problem och mörklade 3 dygn och han blev av med skiten.
favorit öl togs ur sortimentet i slutet av 80-talet, ev 1990...Den hette Nordic Wolf. Carlsberg Hof är ev den som ligger närmast, fast den är inte lika god som wolfen var
Jag har, på senare tid, efter varje vattenbyte tillsatt nitrat, vilket gjort att "algerna" i alla fall minskat men ej försvunnit. En kompis till mig hade samma problem och mörklade 3 dygn och han blev av med skiten.
Cyano ska tydligen gynnas av obalans mellan fosfor och just nitrat. Fick förklarat för mig av en saltakvarist.
Själv kör jag en god Brooklyn brewery IPA ikväll. Godaste IPA:n i prisklassen!
Senast redigerad av Rivulatus; 29 October 2011, 17:51.
Saken är väl den att cyanobakterier kan fixa kväve från luften och är då alltså inte beroende av att det finns nitrat i vattnet.
Nu handlar detta inte om öl . Men cyano kan fixera kväve genom luften ja. Men det säger väll inget om hur man blir av med dom eller kontrollerar dom (har man cyano har man det alltid typ..)? Orsaken jag fått förklarat för mig till alg-explosionerna är obalans mellan nitrat och fosfor. För att stävja obalansen så tillsätter man nitrat vid vattenbyte! Och det fungerar.
Nu handlar detta inte om öl . Men cyano kan fixera kväve genom luften ja. Men det säger väll inget om hur man blir av med dom eller kontrollerar dom (har man cyano har man det alltid typ..)? Orsaken jag fått förklarat för mig till alg-explosionerna är obalans mellan nitrat och fosfor. För att stävja obalansen så tillsätter man nitrat vid vattenbyte! Och det fungerar.
Så förlåt för ot. Posta mer öltips nu!
Jo, jag skrev det bara som ett förtydligande av ditt inlägg Däremot så håller jag inte med om resonemanget att cyano inte skulle gå att bli av med. Men som sagt, nog med ot.
Kommentar