Fast är det inte fettet som är problemet? Om det är proteinet så borde det inte spela någon roll om du matar med köttfärs eller hjärta?!
Köttfärs som foder?
Kollaps
X
-
Klart du ska vara medlem! Vi har ett växande medlemsantal och kommande år är jubileumsår, vi firar det väldigt gärna tillsammans med dig!
///David
Ordförande Nordiska Ciklidsällskapet -
Europas största odlare av Diskus matar med ett foder som delvis består av oxhjärta och påstår att det är "riskfritt".
Men mitt sunda förnuft säger att det borde vara bättre att mata med ex räkor eller andra vattenlevande organismer, men jag har inga bevis för att det är så.Kommentar
-
Såg nu att det var Channor du skulle mata. Beroende på vilka så kan nog köttfärs vara bra de riktigt stora "ormskallarna" kan väl knipa en fågel eller en gnagare om de får chansen.Kommentar
-
Håller med Ove, men det vore intressant att veta varför. Vi människor som äter allt har inte alltid lätt att förstå att någon inte kan äta allt.
Annars vet jag ingen värre romtjuv än min golden nugget mal som ska vara strikt vegetarianer annars dör de??Klart du ska vara medlem! Vi har ett växande medlemsantal och kommande år är jubileumsår, vi firar det väldigt gärna tillsammans med dig!
///David
Ordförande Nordiska CiklidsällskapetKommentar
-
Kommentar
-
Kommentar
-
Fick en 3 kilos Gädda i Lördags, Tänkte vara pedagogisk och undersöka vad
den ätit med barnen. Tja 2 sorkar + 4 småabborrar, på ca 7 cm.Kommentar
-
2 sorkar! Det var som tusan.
Off Topic:
Jag hade en favorittjärn att fiska gädda i i Tuvattnet i norra Jämtland och där fanns vare sig inflöde i form av bäck eller likaledes för utflöde, men massor av gäddor som bara hade ätit grodor och insekter.Klart du ska vara medlem! Vi har ett växande medlemsantal och kommande år är jubileumsår, vi firar det väldigt gärna tillsammans med dig!
///David
Ordförande Nordiska CiklidsällskapetKommentar
-
Har hört en teori som säger att fett från däggdjur smälter först vid temperaturer över 37 grader, och att det därför är illa för (kalla) fiskar. Är den teorin numera förkastad?
PS: En gädda tar väl allt som rör sig, utan att först läsa Mat&Hälsa.mvh
Mikael W
(NCS-medlem sedan 1981)Kommentar
-
Kommentar
-
- Det man anser vara problemet med kött från varmblodiga landlevande däggdjur är proteinarten, inte fettet.Kommentar
-
Det är väl främst fett i däggdjur som diskuteras (högre smältpunkt) inte protein? Protein från fisk och däggdjur ska inte skilja sig åt matsmältningsmässigt enligt en användare på forumet som forskar på fiskmetabolism. Sedan finns det bindeväv också. Fördelen med hjärta är att det går skära bort allt fett och bindeväv. Det skulle inte förvåna mig om många problem orsakas av att oxhjärta är ett alltför kraftigt foder helt utan ballast av aska och fibrer.Med vänliga hälsningar
OlaKommentar
-
Hypotes, inte teori Så vitt jag vet är hypotesen inte testad och därmed inte förkastad.Med vänliga hälsningar
OlaKommentar
-
Det är väl främst fett i däggdjur som diskuteras (högre smältpunkt) inte protein? Protein från fisk och däggdjur ska inte skilja sig åt matsmältningsmässigt enligt en användare på forumet som forskar på fiskmetabolism. Sedan finns det bindeväv också. Fördelen med hjärta är att det går skära bort allt fett och bindeväv. Det skulle inte förvåna mig om många problem orsakas av att oxhjärta är ett alltför kraftigt foder helt utan ballast av aska och fibrer.
Var kan man läsa att de många problemen är knutna till själva oxhjärtat och nu menar jag inte problem som skapas av att det skitar ner utan evidensmässigt o näringsfysiologiskt?Kommentar
-
Så där vi hamnar är att det är en vettig tumregel att ge firren mat som påminner om den de äter i naturen samt mat som många har god erfarenhet av. Om "alla" diskusfantaster säger att oxhjärta är utmärkt till diskus (oavsett vattnets temperatur kan vi lägga till för säkerhetskull) kan inte jag se en enda orsak till att inte använda det till diskus.Med vänliga hälsningar
OlaKommentar
Kommentar