If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Astaxanthin ska användas i måttliga mängder men att fiskarna ska bli murriga och inte så klara i färgerna tycker jag låter underligt. Jag har matat malawi, troffar och andra arter i åratal med astaxanthin utan att få någon negativ effekt.
Jag är dock måttlig i min dosering och jag har aldrig testat att "överdosera".
oki, thnx för bra svar. Det finns ju måpnga olika recept men i räkmixen har jag tänkt ha 50% räkor, 50% ärtor, vitlök, astaxantin samt askorbinsyra...och det leder ju då till två följdfrågor.
1. varför inte ta mörätter istället för ärtor, dom inehåller ju karoten?
2. Är inte poängen med spirulina att ge fiskarna c-vitamin för färg och lyster och då borde väl askorbinsyra som är rent c-vitamin funka lika bra? Har nämligen en stor burk syra hemma
1msk gammalt astaxantin väger 7g, att efter det räkna ut vilken mängd i ml av det 2%iga för att få samma dos av astaxantin som det 3,5%iga krävs densiteten på det nya.
Min mix som ligger i kylen just nu innehåller:
1,5kg räkor med skal och allt.
1,2kg ärtor
3g astaxantin
20g alg/tång mjöl
80g gelatin
2tsk askorbinsyra
25 droppar mulivitamin
Allt körs genom köttkvarn, då slipper man att det blir en sörjig soppa av allt.
Normalt har jag mindre andel räkor men musslor istället. Det visar sig imorgon om dom gillar det här lika bra som nomalt.
Astaxantinet har jag doserat ungefär 1/4 av mot normalt.
Spirulina slutade jag med för länge sedan då fiskarna gillar mixen 80% bättre utan.
Kommentar