Stora romkakor...

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Dalarna

    Stora romkakor...

    Har två par nyckelhålsciklider som leker på två ställen i karet. Bägge honorna har lagt varsin stor romkaka på skiffersten, och hanarna ser ut att ha gjort sitt enligt naturen. Hur länge tar det innan ynglen blir frisimmande, och hur gör jag på lämpligaste sätt när ynglen blivit större (förhoppningsvis) med mat ? Bör dom flyttas till yngelkaret eller kan dom gå tillsammans med föräldrarna?
    Tacksam för svar.<img src=extra_smilie_aquarium.gif border=0 align=middle>

    Mvh
    /Stig

  • Micke_A
    NCS Medlem
    • January 2003
    • 638

    #2
    Hej

    Det tar ca 5 dagar tills ynglen blir frisimmande efter kläckningen skulle jag tro. Ta bort ynglen från föräldrarna ska man inte göra, för då får man samma syndrom som många scalarer och fjärilsciklider lider av, då odlarna tar rommen från föräldrarna för att de ska leka snabbt igen. Det vill säga, eftersom ynglen inte får gå hos föräldrarna och bli präglade på dem, så vet de inte själva hur de ska ta hand om ynglen när de blir vuxna.

    Jag har två nyckelhålsciklidpar, och det ena lekte häromdagen. Men det blev inga yngel den här gången. Just nyckelhålsciklider verkar behöva väldigt många försök innan de lyckas. Jag läste en artikel om ett par som lekte en massa gånger utan att det hände nå´t, men så helt plötsligt började de vakta ynglen. Så tålamod måste man nog ha när det gäller nyckelhålsciklider. Har även läst att när de väl börjar vakta ynglen, så gör de det länge, ynglen kan gå hos föräldrarna ca ett halvår, har jag för mig att det stod.

    MVH Micke

    MVH Micke

    "Varför har ni Carl-Uno Sjöblom i ert akvarium?" "Det är inte Carl-Uno Sjöblom, det är en brax!"

    http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=77336

    Kommentar

    Arbetssätt...