Vad grillar ni idag

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • cf.akvarielagret
    Användare
    • April 2002
    • 5028

    Vad grillar ni idag

    Just nu grillar jag Lammkotletter
    min egen marinad
    Vitlöksflingor som oftast finns i kryddaffärer som ägs av Indier mums ca 150kr kg
    Fransk senap
    Indiska kryddor
    Massor av citron
    samt olivolja

    till detta Hemgjorda klyftpotatisar med samma marinad men utan citron
    hur mycket vitlöksflingor det går åt totalt minst en rågad näve det är lagom när det sticker i ögonen..............hos grannarna
    till detta kommer vi att dricka överblivet Rödvin från Ciklidstämman
    som avslutning äter vi choklad o vin
    kallas Don toblerone
    jag är Ateist
    men Gud talade till mig
    Gud är stor
    jag frågade hur stor ? inget svar
    han kanske behövde låna toaletten
  • Mattias777
    Användare
    • November 2006
    • 1493

    #2
    Det låter underbart. Själv steker jag mina lammkotletter just nu och till det äter jag shasmin ris och lite bea sås till. Sköljer ner allt med en mugg akvarie vatten Näh, apelsin juce blir det.


    http://www.fiskformedlingen.se/odl.asp?id=353

    Kommentar

    • Wilhelm
      Användare
      • April 2002
      • 9122

      #3
      Ursprungligen postat av cf.akvarielagret
      som avslutning äter vi choklad o vin
      Och sen?
      Jag har ännu inte grillat något detta år!
      Jag har bara griller i huvet!
      mvh Wilhelm

      "Animals are such agreeable friends- they ask no questions, they pass no criticisms"


      www.linkopings-akvarieforening.net/
      Har fortfarande bara 32 tomma förvaringsutrymmen!
      www.aquafish.info www.crossbow-crest.se

      Kommentar

      • tege
        Användare
        • February 2005
        • 2753

        #4
        Det får bli ett par karrebitar, hm! lammkött det var länge sen.....
        https://www.ciklid.org/forum/album.php?albumid=34

        Kommentar

        • cf.akvarielagret
          Användare
          • April 2002
          • 5028

          #5
          Okej
          vill ni ha ett supertips

          Majskolvar i min affär är dom från Afrika

          tag ett stycke plastpåse
          fyra stycken majskolvar som man knäcker med händerna på mitten
          en halv dl olivolja
          en halv tesked salt
          en matsked citron
          skaka dom regelbundet och efter ca 30 minuter grilla på hög värme
          samt snurra dom ofta förgen ska vara gulbrun å lätt knapriga
          jag är Ateist
          men Gud talade till mig
          Gud är stor
          jag frågade hur stor ? inget svar
          han kanske behövde låna toaletten

          Kommentar

          • cf.akvarielagret
            Användare
            • April 2002
            • 5028

            #6
            Ursprungligen postat av Wilhelm
            Och sen?
            Jag har ännu inte grillat något detta år!
            Jag har bara griller i huvet!
            Inte grillat ??????
            vi har ficklampa o snöskyffel

            Det är kul å grilla
            jag är Ateist
            men Gud talade till mig
            Gud är stor
            jag frågade hur stor ? inget svar
            han kanske behövde låna toaletten

            Kommentar

            • polle
              Användare
              • May 2008
              • 197

              #7
              Grillen blåste omkull. Så jag tappade sugen.
              Har haft akvarium i tjugo år och samlat ett halvt års erfarenheter. Snart ska jag lägga till ett halvår.

              Kommentar

              • joe
                Användare
                • June 2006
                • 1451

                #8
                Ursprungligen postat av cf.akvarielagret
                Okej
                vill ni ha ett supertips

                Majskolvar i min affär är dom från Afrika

                tag ett stycke plastpåse
                fyra stycken majskolvar som man knäcker med händerna på mitten
                en halv dl olivolja
                en halv tesked salt
                en matsked citron
                skaka dom regelbundet och efter ca 30 minuter grilla på hög värme
                samt snurra dom ofta förgen ska vara gulbrun å lätt knapriga
                Detta är mumma - den afrikanska varianten på korv mned bröd som kunde köpa vid varje busshållplats när jag bodde där nere!

                Annars har vi grillat gris idag - karré är faktiskt svårslaget och, tycker jag, utan konkurens det mest prisvärda alternativet!
                MVH - joe

                Värmlänning i exil på Tjörn - nu med några fler Victoriaciklider!

                Kommentar

                • kaj.p
                  Användare
                  • April 2002
                  • 2294

                  #9
                  Ursprungligen postat av cf.akvarielagret
                  Just nu grillar jag Lammkotletter
                  min egen marinad
                  Vitlöksflingor som oftast finns i kryddaffärer som ägs av Indier mums ca 150kr kg
                  Fransk senap
                  Indiska kryddor
                  Massor av citron
                  samt olivolja
                  Christer så du menar att den marinaden tar bort smaken av Lovikavante.
                  Diskussällskapet
                  www.diskusforum.se

                  Kommentar

                  • cf.akvarielagret
                    Användare
                    • April 2002
                    • 5028

                    #10
                    Ursprungligen postat av kaj.p
                    Christer så du menar att den marinaden tar bort smaken av Lovikavante.
                    Visst
                    en köttbit ska ha tre saker för att smaka bra

                    1. kött
                    2. fett
                    3. ben
                    jag är Ateist
                    men Gud talade till mig
                    Gud är stor
                    jag frågade hur stor ? inget svar
                    han kanske behövde låna toaletten

                    Kommentar

                    • cf.akvarielagret
                      Användare
                      • April 2002
                      • 5028

                      #11
                      Ursprungligen postat av kaj.p
                      Christer så du menar att den marinaden tar bort smaken av Lovikavante.
                      Så tänkte jag med ända tills jag förstod att kryddor o grillen är bättre
                      faktiskt var det i år som jag vågade
                      min ångest var att det inte fanns något kött
                      jag är Ateist
                      men Gud talade till mig
                      Gud är stor
                      jag frågade hur stor ? inget svar
                      han kanske behövde låna toaletten

                      Kommentar

                      • Oden70
                        Användare
                        • January 2007
                        • 869

                        #12
                        Ursprungligen postat av cf.akvarielagret
                        Så tänkte jag med ända tills jag förstod att kryddor o grillen är bättre
                        faktiskt var det i år som jag vågade
                        min ångest var att det inte fanns något kött
                        En klar favvo e lamm av olika sorter. På griller i dag var det lammracks marrinerad med olivolja,vitlök,honung,grovhackad lök,timjan,oliver samt coca cola.. till detta serverades rädis tzaziki samt folieknyte som värms ljumna på grillen och var fyllda med en TJOCK skiva fetaost,coctailtomater och paprika strimmlor.... Hoppar potatis och dylikt och tog en enkel sallad på endiv,purjo,lollo rosso samt frisse sallad, vilket ringlats med hemmagjord lime/chilli vinigrätt samt nybakat saltbröd... efterätt var varm fikonmarmelad saltiner och friterad kvidbille gräddädelost.... Drack ett tungt mustigt sydafrikanskt vin och avslutade med en god wirre.......
                        Och lammet var egenstyckat från släckgården..... I morgon om vädret tillåter blir det kronhjort från eget hängn från samma gård... mumma
                        Senast redigerad av Oden70; 16 May 2009, 22:43.
                        Petrochromis is da shit8)8)

                        Kommentar

                        • Oden70
                          Användare
                          • January 2007
                          • 869

                          #13
                          Ursprungligen postat av kaj.p
                          Christer så du menar att den marinaden tar bort smaken av Lovikavante.
                          Lovikavante Då har du ätigt dåligt mög tillagat på helt fel sätt och massor av fet och stekt till oigenkänlighet.... lamm på rätt sätt e gudomligt
                          Petrochromis is da shit8)8)

                          Kommentar

                          • Aqua_Max
                            NCS Medlem
                            • April 2002
                            • 108

                            #14
                            Christer, efter att ha sett http://www.youtube.com/watch?v=1DbGv6-VTro litar jag inte på dina smakråd. Själv föredrar jag grillad mat som bara är svagt kryddad, mina smaklökar är känsliga och jag vill behålla dem i gott skick, så stark mat är inget för mig. Jag tycker bl.a. om grillad kalkonfilé eller strutsfilé, men det brukar bli färdigköpt. Det är i alla fall variation till vanlig färdiggrillad grillad kyckling, revben osv.
                            ~~~ MaxStrandberg.com ~~~

                            Kommentar

                            • cf.akvarielagret
                              Användare
                              • April 2002
                              • 5028

                              #15
                              Ursprungligen postat av Aqua_Max
                              Christer, efter att ha sett http://www.youtube.com/watch?v=1DbGv6-VTro litar jag inte på dina smakråd. Själv föredrar jag grillad mat som bara är svagt kryddad, mina smaklökar är känsliga och jag vill behålla dem i gott skick, så stark mat är inget för mig. Jag tycker bl.a. om grillad kalkonfilé eller strutsfilé, men det brukar bli färdigköpt. Det är i alla fall variation till vanlig färdiggrillad grillad kyckling, revben osv.
                              Säg vad du tycker är starkt ??

                              jag har massor av tips för att dämpa

                              är det för stark chili inga problem mer finmalet

                              fortfarande för starkt blanda sötsur sås

                              Drick lassi ej vatten men med måtta annars blir du mätt

                              blanda yogurt i matem

                              ät bröd

                              Ta det lugnt tiden vinner men det tar 30 minuter

                              Öl o vin visst före o efter
                              jag är Ateist
                              men Gud talade till mig
                              Gud är stor
                              jag frågade hur stor ? inget svar
                              han kanske behövde låna toaletten

                              Kommentar

                              Arbetssätt...