Ciklidbladet & förslag hur NCS ökar medlemsantal

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • cf.akvarielagret
    Användare
    • April 2002
    • 5028

    #76
    Såja ta det lugnt Kjell

    Jag skrev att ungdommar i föreningar

    hur som helst du brukar ha bra ideer vad ska vi göra
    jag är Ateist
    men Gud talade till mig
    Gud är stor
    jag frågade hur stor ? inget svar
    han kanske behövde låna toaletten

    Kommentar

    • Kjell Fohrman
      Användare
      • April 2002
      • 4619

      #77
      Ursprungligen postat av cf.akvarielagret
      hur som helst du brukar ha bra ideer vad ska vi göra
      Jag har egentligen redan svarat.
      För att få fler att skriva artiklar - ta hand om dom som har skrivit.
      För att få fler medlemmar - häng med i tiden, bredda CB

      Kommentar

      • cf.akvarielagret
        Användare
        • April 2002
        • 5028

        #78
        Ursprungligen postat av Malawe
        Det sa jag inte...jag skrev att 300kr/år kanske inte var så mycket för dom. Ja Bibliotek finns och ungdomar besöker dom faktiskt. Skolor tar studenter dit och många utlänningar lär sig svenska där. Det finns en hel del människor som kanske skulle finna det roligt att läsa en tidskrift om ciklider likväl som en tidskrift om stickning, heminredning m m...

        Skolor skulle kunna ladda ned i pdf format så fler kan läsa av skolans ungdomar.

        NCS kan söka bidrag för detta arrangemang...
        Hmmm ladda ner........bra ide
        varför inte göra som stora Usa ett år för en dollar

        Ett annat sätt medlem Digitalt få tidningen först fast 100kr billigare ??
        jag är Ateist
        men Gud talade till mig
        Gud är stor
        jag frågade hur stor ? inget svar
        han kanske behövde låna toaletten

        Kommentar

        • endymion

          #79
          Jag tror att skälet att det är så få ungdomar är att vid en viss ålder är det "töntigt" att ha akvarium, moppe, snus och folköl är därimot coolt. Men sedan när man får ett jobb, en egen lägenhet och inser att man kan göra saker bara för att man själv tycker det är intressant och roligt. Först då kan man komma ur garderoben och erkänna att man är en akvarienörd. Ska man få med fler ungdomar är det nog töntstämpeln man ska jobba med, satsa på att visa upp unga "coola" medlemmar med akvarium som vågar stå för sitt intresse .... typ som Alex.

          Men att många nya "medlemmar" på forumet inte skriver är väl egentligen inget problem, personligen läste jag nog till och från i 2 år innan jag reggade mig.

          Kommentar

          • kaj.p
            Användare
            • April 2002
            • 2294

            #80
            Cikidintresserade ungdomar finns Man hittar dem bl.a på zoopet o zoonen, går på auktioner kan man träffa många. Vad som däremot inte finns är något sätt för föreningarna att fånga upp dem. Det som finns idag attraherar dem uppenbarligen inte.
            Diskussällskapet
            www.diskusforum.se

            Kommentar

            • Ola Svensson
              Användare
              • April 2002
              • 14633

              #81
              Ursprungligen postat av Malawe
              Finns det inget sätt att förmedla tidskriften till fler människor? Hur är det med Bibliotek? Intresse från dom? Skolor? För 300kr/år kanske det inte ses som så enormt dyrt för dessa instanser att få ta del av tidskrift som både beskriver hobbyn men även en hel del natur och information om olika platser i världen som kan vara berikande för många.
              Magnus får ta det där i detalj, men det finns en hel del bibliotek som prenumererar. Vi har jus anslutit oss till bibliotekstjänst dessutom. De tar % på de som prenumererar vi deras tjänst tror jag, men det är inte så mycket pengar.
              Med vänliga hälsningar

              Ola

              Kommentar

              • Byttorp
                Användare
                • November 2003
                • 1585

                #82
                Har suttit och läst igenom diskussionen både igår och nu på morgonen och det finns många bra idéer och tänkvärda tankar. Jag som medlemsansvarig har flera projekt på gång tillsammans med resten av styrelsen för att öka medlemsantalet, inte minst så har vi påbörjat en utdelning av äldre ciklidblad och inbetalnignskort/info till olika butiker (dessvärre så bor det ju inte en representant i varje stad där det finns en akvariebutik så till alla butiker kan vi inte skicka även om man skulle vilja det. Tidningar finns på Akvarielagret så om det är någon som passerar där och kan tänka sig att ta med ett gäng tidningar hem till sin butik så meddela bara mig så ser jag till att det finns en packe att hämta. Likaså om ni har en förening så kan ni hämta och dela ut till era övriga medlemmar (inom viss rim och reson förståss..).

                Övriga "pågående" åtgärder som styrelsen/jag håller på med för stunden.

                * Bearbetning av alla bibliotek i sverige där jag försöker förmå dom att köpa in ciklidbladet genom att skicka info och äldre ciklidblad som PDF.

                * Samarbete på gång med Tidningskungen.se (vi är dock lite för små för att vara superheta i deras värld men...vi jobbar på det...)

                * Samarbete med BTJ (som sköter prenumerationer åt bland annat bibliotek) där vi skall vara med i deras månadsutskick osv.

                * Bearbetning av akvarieföreningar i danmark, norge och finland där vi skickar ut ciklidblad som PDF och även fysiska tidningar för att lägga i föreningslokalen.

                Många av dom här åtgärderna tar rätt så lång tid att sköta så går det ibland lite tid mellan gångerna som man kan jobba exklusivt med enbart föreningsärenden (speciellt som medlemslistor och adressregister, ankommande betalningar osv skall hanteras i första hand). Om någon kan tänka sig att bistå exempelvis mig i medlemsrekrytering så skicka gärna ett PM så skall jag fördela ut uppgifter som jag behöver hjälp med

                En tanke som jag har (i och med att jag även är med i GCG, Göteborgs Ciklidgrupp) är ju att många föreningar är dåliga på att förmedla till oss andra om vad som händer i just sin förening. Jag har pratat med Ola som är redaktör för CB och han tar gärna in information i CB om vad som händer i föreningarna. På detta sätt så ser iaf jag att GCG skall bli bättre på att berätta om vad som händer i vår förening (vilket också gör att vi förhoppningsvis får fler från GCG som även går med i NCS, och i förlängningen kanske även några som läser om GCG i NCS som väljer att komma på våra månadsmöten och bli medlem även hos oss.....)

                Idén med att skicka med en tidning till alla som köper ett akvarium gillade jag skarpt.
                Trappat ner till 6 akvarier och just nu mestadels Malawi med inslag av apisto, räkor och några Tanganyika.
                Ordförande GCG

                Kommentar

                • Byttorp
                  Användare
                  • November 2003
                  • 1585

                  #83
                  Ursprungligen postat av Ola Svensson
                  Magnus får ta det där i detalj, men det finns en hel del bibliotek som prenumererar. Vi har jus anslutit oss till bibliotekstjänst dessutom. De tar % på de som prenumererar vi deras tjänst tror jag, men det är inte så mycket pengar.

                  Vi har idag cirka 7 bibliotek och skolor som prenumererar. Och alla skolor/bibliotek tar sina beslut på olika tidpunkter på året så det gäller att man bearbetar rätt ställe på rätt vecka för att man skall kunna "sälja" in CB till flera...(just nu ett arbetsmoment som jag inte har tid för med tanke på mina andra åtagande i livet, sambon, dottern, företagen, husen osv....allt tar tid.....men som jag skrev i förra inlägget... Hör av er till mig om ni kan tänka er att jobba lite ideellt så skall jag delegera ut ett antal uppgifter...
                  Trappat ner till 6 akvarier och just nu mestadels Malawi med inslag av apisto, räkor och några Tanganyika.
                  Ordförande GCG

                  Kommentar

                  • Linka80
                    Användare
                    • October 2007
                    • 6

                    #84
                    Hei og hilsninger fra Norge.

                    Jeg vil først og fremst komme med litt positiv tilbakemelding ang NCS.
                    Vi i Indre Østfold Akvarieklubb, stasjonert i Askim, nære Svinesund, fikk en mail med spørsmål om vi ville ha et "prøveblad" som våre medlemmer kunne se på. Selvfølgelig takket vi ja og vi fikk bladet i posten. Kjempeflott at NCS strekker ut hånden og kontakter akvarieklubber rundt om i Norge.
                    Jeg tok deretter med bladet på klubbmøte og der ble det godt mottatt. Selv meldte jeg meg inn nesten med en gang og jeg vet at ihvertfall to andre driver og skal melde seg inn.
                    Jeg syntes bladet er utrolig flott og mine ciklidevenner syntes det samme. Må innrømme at jeg ikke er så mye inne på forumet her, noe jeg skal rette opp i nå, men det kommer.
                    NCS er en super forening for oss som driver med ciklider.

                    Når det er sagt vet jeg at noen av våre medlemmer syntes det var/er litt vanskelig og betale inn medlemskapet. Selv er jeg ikke så kjent med den "utenlandske" delen av nettbanken min.
                    Jeg har også prøvd og komme igjennom på mail til medlemsansvarlig, men ikke fått svar enda.

                    Utover dette så legger vi frem bladet og info om NCS på hvert møte. Det kommer nok flere medlemmer fra Norge etterhvert og det er sikkert en del fra før, men en poster eller lignende hadde vært flott. Den kan vi henge opp på møtene.

                    Fortsett og gjør en strålende jobb for oss med ciklider folkens. Dere fortjener ros!

                    Mvh Linda Bolstad
                    Styreleder Indre Østfold Akvarieklubb
                    **Indre Østfold Akvarieklubb**
                    Malawi, Tanganyika og Victoria - all good things come in threes...

                    Kommentar

                    • StefanL
                      Användare
                      • August 2002
                      • 10784

                      #85
                      Ursprungligen postat av Byttorp
                      Vi har idag cirka 7 bibliotek och skolor som prenumererar. Och alla skolor/bibliotek tar sina beslut på olika tidpunkter på året så det gäller att man bearbetar rätt ställe på rätt vecka för att man skall kunna "sälja" in CB till flera...(just nu ett arbetsmoment som jag inte har tid för med tanke på mina andra åtagande i livet, sambon, dottern, företagen, husen osv....allt tar tid.....men som jag skrev i förra inlägget... Hör av er till mig om ni kan tänka er att jobba lite ideellt så skall jag delegera ut ett antal uppgifter...
                      Jag ska kolla upp möjligheterna lite innan jag bestämmer mig men jag är mycket intresserad av att stödja föreningen med ideellt arbete.

                      En tanke som farit hos mig är ju också detta med reklambanner på olika ställen som man kanske kan "sälja" in billigt eller gratis? Nu menar jag där vi gör reklam för NCS och CB...på andra sajter som inte har med hobbyn att göra.

                      Sedan kan man också göra spalter här på forumet där man tar in reklambanners från andra företag...helt osorterat...dvs inte enbart hobbyrelaterade utan vad som helst.

                      Jag har vänner som startat akvarium och de har köpt akvarium med fisk och då är det standardfisk i Zoobutikerna vilket menas Platy, Barber osv...när de sedan får se t ex Albins fotokollektion på Victoriaciklider eller CB så blir de förvånade och undrar om det inte är saltvattensfiskar på bilderna pga färgprakten. Informationen om vilka arter det finns och hur många vackra sötvattensarter det finns är nästan enbart en info som redan invigda kommer åt...

                      Detsamma gäller akvarium...ingen hade en aning om att man kunde bygga inredningar som jag gjorde med mitt 720L. Så för mig handlar detta mer om att föreningen måste nå ut bättre till människorna för de som de inte vet något om kan de inte heller intressera sig för...
                      Senast redigerad av StefanL; 23 April 2009, 10:55.

                      Kommentar

                      • mantis777
                        Användare
                        • October 2008
                        • 204

                        #86
                        Hej
                        Jag är relativt ny på ciklidområdet, dock ingen junior åldersmässigt utan lever mitt i liv i den gyllene medelålder , men är inte medlem. Har en vän som hållt på länge och har läst ganska många gamla ciklidblad. Har läst vad som skrivs här och finns en hel del jag håller med om. Har en del kommentarer...
                        Frågades bland annat vad jag som medlem får förutom bladet för de pengarna jag betalar in. Tydligör gärna detta. Tror att det är en viktig fråga, jmf med fack/yrkesförbund, de har samma problem. Om jag blir medlem måste jag ju få något mer än om jag inte är medlem...
                        Innehållsmässigt ser jag gärna "nya gamla" artiklar, dvs nyskrivna artiklar om vanliga ciklider. Har säkert inte hänt något revolutionerande för arten men vi som är nya i akvaristiken har ju inte läst de gamla artiklarna och tycker även att "vanliga" cilider från Malawisjön är intressanta. Gärna med nya fina bilder på dessa ciklider. Många medlemmar verkar ju vara väldigt inne på att ha så ovanliga och svårhittade ciklider som möjligt hemma i akvariet, det är inte jag som ny!
                        Någon skrev något om att forumet kan vara lite bitskt ibland. Håller med om detta. Ni som är gamla i gemet måste förstå att vi som är nya kommer med frågor som ni kanske tycker är onödiga och därför svarar något stöddigt. Det finns inga dumma/onödiga frågor, den enda dumma frågan är den som aldrig ställs...Om jag skriver i forumet så är det ett sätt för mig att försöka komma in i gemenskapen, jag vet mycket väl att jag kan hitta det om jag lägger ner några timmar på att söka men det är som sagt inte alltid det är informationen som är det primära. Ni förstår säkert att akvariehobbyn inte har en otrolig snabb utveckling utan allt ältas ju om och om igen för varje ny akvarist som föds...
                        Sen håller jag även med om den där odlingshysterin som finns. Jag tycker dock det är ännu en ny dimension att få fram yngel men jag tror inte alla tycker det. På forumet känns det som att om du inte odlar eller inte har odlat på minst ett par tre stycken olika arter så "är du ingen" på forumet.

                        Finns säkert mer att kommentera, men nu hinner jag inte skriva mer för tillfället, är på konferens och har en posterpresentation att förbereda inför ikvällen och skulle bara gå in och slösurfa en stund på ciklid.se. Tog visst lite längre tid än planerat...
                        Mvh
                        /Calle
                        http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=2166816
                        Inget akvarium för tillfället...

                        Kommentar

                        • Ola Sjödin
                          Användare
                          • August 2003
                          • 514

                          #87
                          En liten tanke om ciklidbladet. Först vill även jag säga att det är en mycket bra tidning och de som arbetar med att den kan ges ut förtjänar allt beröm de kan få. Jag arbetar ideellt på kvällar och helger i en idrottsförening och vet därigenom hur mycket tid sådant jobb tar från de övriga plikterna. Bra jobbat redaktör, annonsansvarig, medlemsansvarig m.fl.!

                          Jag har varit med sedan 1980 och jag tycker mig se en viss ändring i innehållet i artiklarna. Det känns som om artiklarna, kanske i lite för stor utsträckning, är på väg åt samma håll som ciklidårsböckerna. Dvs. lite för specialiserade för det stora flertalet akvarister. Jag VET att det beror på vilket material som skickas in och jag skulle gärna se att det kom fler författare till CB. Det finns ju personer med enorma erfarenheter av exempelvis mbunas. Skriv gärna en artikel om några olika arter, nya eller gamla, även om foton saknas. Det verkar finnas mycket i arkivet som kan användas.

                          Jag skulle gärna se att det skrevs fler artiklar om fisk som kanske inte tillhör de allra nyaste importerna. Jag tror att exempelvis artiklar som "Mina erfarenheter av släktet Labeotropheus", "Så tar man hand om ciklider från Centralamerika", "Olika Tanganyikaprinsessor i akvarium" skulle vara otroligt uppskattade och läsas av både gamla rävar och nyare ciklidister.

                          Om man tittar i den mer kommersiella akvarietidningarna så återkommer det med jämna mellanrum någon artikel om mbunas, diskus, jack dempseys och andra klassiska arter. Visserligen stod det om dem för något år sedan men det kommer alltid nya akvarister.

                          Kommentar

                          • Ola Svensson
                            Användare
                            • April 2002
                            • 14633

                            #88
                            Ursprungligen postat av Ola Sjödin
                            En liten tanke om ciklidbladet. Först vill även jag säga att det är en mycket bra tidning och de som arbetar med att den kan ges ut förtjänar allt beröm de kan få. Jag arbetar ideellt på kvällar och helger i en idrottsförening och vet därigenom hur mycket tid sådant jobb tar från de övriga plikterna. Bra jobbat redaktör, annonsansvarig, medlemsansvarig m.fl.!

                            Jag har varit med sedan 1980 och jag tycker mig se en viss ändring i innehållet i artiklarna. Det känns som om artiklarna, kanske i lite för stor utsträckning, är på väg åt samma håll som ciklidårsböckerna. Dvs. lite för specialiserade för det stora flertalet akvarister. Jag VET att det beror på vilket material som skickas in och jag skulle gärna se att det kom fler författare till CB. Det finns ju personer med enorma erfarenheter av exempelvis mbunas. Skriv gärna en artikel om några olika arter, nya eller gamla, även om foton saknas. Det verkar finnas mycket i arkivet som kan användas.

                            Jag skulle gärna se att det skrevs fler artiklar om fisk som kanske inte tillhör de allra nyaste importerna. Jag tror att exempelvis artiklar som "Mina erfarenheter av släktet Labeotropheus", "Så tar man hand om ciklider från Centralamerika", "Olika Tanganyikaprinsessor i akvarium" skulle vara otroligt uppskattade och läsas av både gamla rävar och nyare ciklidister.

                            Om man tittar i den mer kommersiella akvarietidningarna så återkommer det med jämna mellanrum någon artikel om mbunas, diskus, jack dempseys och andra klassiska arter. Visserligen stod det om dem för något år sedan men det kommer alltid nya akvarister.
                            1. Ett problem är konkurrensen med artregistret! Jag funderar på att köra ett par artiklar från artregistret per nummer för att delvis lösa detta. Det skulle vara trevligt om personer som är nöjda med sin artbeskrivning byggde på den lite och postade den till mig!

                            2. Jag tror faktiskt att forumet också konkurrerar här! Folk skickar in ett par foton och talar om vad det är, men tänker inte på att de kan "dubbelposta" till mig!

                            3. Så jag säger det igen: Varför påtar ingen ihop enkla små artiklar och postar till mig? Hittills har jag publicerat ALLT som kommer in!
                            Med vänliga hälsningar

                            Ola

                            Kommentar

                            • Joakim Draktoft
                              NCS Medlem
                              • April 2002
                              • 7334

                              #89
                              Ursprungligen postat av Ola Svensson
                              1. Ett problem är konkurrensen med artregistret! Jag funderar på att köra ett par artiklar från artregistret per nummer för att delvis lösa detta. Det skulle vara trevligt om personer som är nöjda med sin artbeskrivning byggde på den lite och postade den till mig!
                              Jag ser egentligen ingen direkt konkurrens med artregister. Skulle sådan artiklar, som föreslogs tidigare i tråden, komma in så skulle artregistret kunna kompletteras med information som saknas. Det finns idag en mängd väldigt vanliga arter som ännu inte har en beskrivande text i artregister. Vill slå ett slag för att mer beskrivande texter in i artregister.

                              Att sedan utnyttja informationen som finns i artregister för att skriva ihop en artikel eller helt enkelt basera en artikel på information fårn artregistret är väl helt i sin ordning.

                              När det gäller bilder som du sa Ola, så finns det ju en hel del i arkiven + att det oftast går att ordna fram bilder om så behövs, eller rent av undersöka om det finns någon som bor i närheten av artikelskrivaren som kan tänka sig att ställa upp och kommer hem och fotar lite.
                              Joakim Draktoft
                              f.d Webmaster Ciklid.se
                              ____________________________________________

                              Kommentar

                              • malawijanne
                                Banned
                                • November 2005
                                • 3217

                                #90
                                jag har för mig att vi hade tillgång till cilklidårsboken, som är skriven av AD, stämmer det fortfarande att vi får använda oss av det materialet.Janne

                                Kommentar

                                Arbetssätt...