Angående s.k. Inläggsräkning.

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Jonas E
    Användare
    • February 2003
    • 2533

    Angående s.k. Inläggsräkning.

    Hej alla ciklidvänner

    Jag är en relativt ny medlem på ciklid.se, också i föreningen numera. Jag har under denna vecka som jag varit medlem uppmärksammat vissa forum, och i de forum har en viss person (nämner ej användaren) skickat in meddelande efter meddelande.
    Denna användare kan nästan ingenting om vad han pratar om, men han skickar ändå inlägg efter inlägg i forumet.
    Han har troligen kommit upp ganska högt i antalet inlägg, och detta retar mig, eftersom att det inte är meningen att det skall vara en sorts jakt på inlägg, detta forum är väl till för att främja akvariehobbyn och hjälpa de personer som behöver hjälp med sina ciklider och/eller akvarium.

    Men om man har denna "inläggsräkning" så kan detta forum snabbt bli förstört av en massa personer som sitter och skickar inlägg bara för att de vill ha en såkallad "status". Detta kan snabbt vrida sig om man inte tar itu med problemet och detta forum kan, om inga åtgärder vidtas, bli ett såkallat "lunarstorm" för de personer som bara jagar "poäng". Detta vill jag att folk upmärksammar, för jag vill inte se ett forum till bli förstört av en massa personer som sitter hela dagen och bara jagar "status".

    Mvh Jonas, en glad ciklidvän.

    /Jonas
    540liter innehållandes 4st synodontis multipunctatus och en ancistrus
  • nils42
    Användare
    • January 2003
    • 931

    #2
    Är det inte väl osannolikt? Om jag har signaturen xyz är det väl ingen, som egentligen vet vem jag är? Jag förstår inte heller till vad man skulle kunna använda en poängräkning. Mitt kunnande eller mitt förstånd växer väl inte med antal poäng i rutan, eller?

    Kommentar

    • Henrik Dehlin
      NCS Medlem
      • September 2002
      • 1913

      #3
      Jag tycker det kvittar med poängräknare men jag ser inga nackdelar i den....Bara det ni sa om att folk jagar poäng men jag vet inte mer än 1 som gör det så...Och att det kan bli som "lunarstorm" är väll lite väll ? =P...

      /HeNke Óò

      Kommentar

      • Jonas E
        Användare
        • February 2003
        • 2533

        #4
        Ok, jag överdrev kanske med Lunarstorm, men när jag nu (för ca 5 minuter sedan) gick in på ett av ämnena hade samma person skickat minst fem inlägg efter varandra, detta tycker jag iaf verkar vara någon sorts "inläggsjakt" (då menar jag inte att det handlade om olika information, utan om samma info i alla meddelandena, bara olika font och någonting irrelevant extra), och detta förstörde diskussionen i och med att man inte tar sådant på allvar, och istället för att suga i sig den viktiga informationen i de andra inläggen stör man sig istället på denna individen.

        Jag bryr mig inte om här finns någon poängräkning, det jag vill ha bort är den/de personer som bara jagar inlägg., för det är de personerna som stör mig.

        Mvh
        Jonas

        /Jonas
        540liter innehållandes 4st synodontis multipunctatus och en ancistrus

        Kommentar

        • Henrik Dehlin
          NCS Medlem
          • September 2002
          • 1913

          #5
          Håller med dig och vet vem du menar jag tycker dessutom att det är ännu jobbigare att när man skriver nått som inte han håller med om så skickar han svaren till min mail...

          /HeNke Óò

          Kommentar

          • Fredrik H.
            Användare
            • April 2002
            • 1884

            #6
            Jag ogillar också räknandet. Då jag, tyvärr på ett felaktigt sätt, tog upp det förra gången fick jag svaret att det inte var något hetsskrivande för poängen här på ciklid.se och det stämmer kanske. Jag har dock sett mycket hets på andra forum, särskilt då man på vissa till och med ger folk titlar som "Elit member" och delar ut guldmedaljer och stjärnor osv. Jag tycker inte om det, det är bara min personliga åsikt.

            mvh,

            Fredrik H.
            Fredrik H.
            Gratis konto på: www.cichlidtube.com
            www.cichlidgallery.org
            www.tropheini.com

            Kommentar

            • Gäst

              #7
              Tänk på att personen ifråga inte gör någon hemlighet om sin ålder.

              Ta det lugnt. Det finns en människa bakom inläggen, och han behöver säkert uppmärksamhet.



              /Peter
              Nr 431
              Akvariumsite, mina bilder på akvarium, akvariesite.

              Kommentar

              • Kjell Fohrman
                Användare
                • April 2002
                • 4619

                #8
                Om någon skriver en massa tramsinlägg bara för att få en hög siffra så är det ju lätt åtgärdat genom att någon av moderatorerna helt enkelt minskar dennes siffra.
                Tramsinlägg kan vi också radera - tipsa oss gärna vi kan inte se allt.
                Det sämsta man kan göra är att att gå i svaromål på dessa och ännu värre att bli förbannad. Att som signaturen "egon" börja prata om att sätta en yxa i nacken (inlägget bortplockat av mig) är 100 gånger värre än alla tramsinlägg ihop. Skärpning<img src=icon_smile_angry.gif border=0 align=middle>.
                Ciklidhälsningar
                Kjell Fohrman

                Kommentar

                • FI
                  Användare
                  • August 2002
                  • 3743

                  #9
                  Jag har iofs inte läst inläggen i fråga men av det jag har läst här så måste jag nog hålla med Peter Gustavsson, det är en människa bakom och man bör alltid vara ytterst försiktig med att sitta och smutskasta en enskild person på det sättet som en del verkar ha gjort. Detta är dessutom särskilt viktigt när det gäller en yngre person, man vet ju aldrig hur personen i fråga tar kritiken... de lite extrema inläggen kanske är ett rop på hjälp av något slag.
                  Hur som helst, att sitta och snacka skit bakom ryggen på en enskild person ser jag knappast som något bättre än att öppet sitta och snacka skit, även om tanken kanske är att det är för forumets bästa.

                  Var bara saklig och säg att det personen säger inte stämmer och förklara sedan hur ni själva tror att det är osv. Det gäller bara att vara saklig och inte gå så djupt på det personliga planet helt enkelt.
                  Vi är ju hur som helst här för att vi alla delar ett intresse av den fantastiska akvariehobbyn, det är meningen att vi ska ha roligt ihop. Sitt inte och älta några få oseriösa inlägg, lägg bara dövörat till om det blir för oseriöst och fortsätt sedan ha roligt.

                  Mvh Fredrik Isaksson

                  Fredrik Isaksson
                  Bildarkivet

                  Kommentar

                  • Jonas E
                    Användare
                    • February 2003
                    • 2533

                    #10
                    Hej

                    Jag hade med detta ämnet inte tänkt att någon skulle "smutskastas", och om någon har känt att jag genom att starta detta ämne gjort det. så ber jag om ursäkt. Problemet är att jag som ämnesstartare inte kan ta bort sådanan inlägg där någon attackerar någon enskild person. Detta var alltså inte mitt syfte.

                    Jag ber om förlåt om någon har känt sig förolämpad eller liknande.
                    Jag själv vill bara ha ett forum där man kan diskutera ämnet i frågan. Om någon däremot håller på med "inläggsjakt" så ber jag den/de personerna att sluta med detta.

                    Jag tog endast det som exempel (mitt förra inlägg) och om det inte var menat att vara inläggsjakt så ber jag än en gång om ursäkt.

                    Mvh Jonas

                    /Jonas
                    540liter innehållandes 4st synodontis multipunctatus och en ancistrus

                    Kommentar

                    Arbetssätt...