metronidazol
Kollaps
X
-
-
Ja det sista du skrev, om att man blev frisk ändå,
Nej jag vet att det är många som inte blev friska utav antiobotikan som dom fick ordinerat mot sin halsfluss eller lunginflammation, nu fick dom kåvepenin, och det fick dom för att det är ett snällare antiobiotika.
Dom fick åka tillbaka till läkaren och han fick skriva ut ett antiobotika med ett större spectrum.
Så i dom fallen så gick det faktiskt åt mera antiobiotika, och skälet är att läkarna är rädda för att skriva ut antibiotika.
Så det finns många sidor på ett järnspett.JanneKommentar
-
Nej, de är inte "rädda" utan restriktiva. Som läkare eller veterinär är man skyldig att alltid använda ett så smalt spektrum som möjligt på den antibiotika man förskriver. Det kan förefalla märkligt för den oinvigde, men om du hade läst den farmakologi och medicin som vi veterinärer har läst, eller för all del läkare, så skulle du inte skriva som du gör. Du kör huvudet i väggen något alldeles våldsamt i den här diskussionen.Kommentar
-
Det är liksom svårt att komma ifrån att använding av mer antibiotika ger resistenta bakterier. En enkel tanke är att fundera kring hur snabbt bakterier förökar sig och hur snabbt vi människor förökar oss. För de flesta bakterier tar det väl max någon timme till ny population, och för oss... lite längre. Om vi tappar antibiotika i förtid, innan vi hinner utveckla något nytt, så menar jag att det är rätt rökt för en hel del av oss.
Men det är så mänskligheten funkar. Innan några stora förändringar sker så måste en hel del folk dö. Vet inte om det är i onödan eller inte, jag börjar mer och mer luta åt att det vore rätt bra för vår planet om det fanns färre av oss. Sedan kan man ju börja med sig själv och klura kring om man själv vill trilla av pinn, och det vill man ju inte. Där ligger det... mellan oss i nuläget och framtiden. Ska vi som lever nu offra något? Vad, i så fall? Och är det vi offrar verkligen något värt, i faktisk mening eller inbillat?
När det gäller sådana här saker är Daniel lite kung, enligt mig. Han har så många vettiga synpunkter kring dessa frågor att hälften vore nog.
Nu har jag ju ett jobb där jag kan testa en del saker på fisken, som man inte riktigt vågar eller vill därhemma. Vad jag har märkt så är ett mycket effektivt sätt att stoppa sjukdomar att kika på fisken ordentligt varje dag, och direkt klippa de som visar minsta sjukdomssymptom. Rakt av, inga funderingar. Den sjuka fisken dör ändå, bakterierna eller what ever har redan vunnit.
Jag har sett tillräckligt mycket fisk dö av medicinering för att vara rätt övertygad. Fast ett krux är helt klart det med att ens identifiera sjukdomen hos fisken. Många sjukdomar ger liknande symptom. Har man inte ett bra mikroskop så famlar man i blindo - och medicinerar oftast i blindo.
Men, men. Menar inte att trampa någon på tårna. Det kan vara bara som jag tänker.
Hilsen,
PSenast redigerad av PatrikMalmo; 12 January 2009, 00:38.Ingen fisk har läst böckerna.Kommentar
-
Kommentar
-
Tjugofem år med ciklider.
http://www.malmoakvarieforening.se
Centralamerika 2006
Svart kaffe och drömmeri...Kommentar
-
Gammal tråd, men tyvärr ett alltid aktuellt ämne:
Några citat ur artikeln:
Redan dödas lika många européer av overksam antibiotika som av trafiken. – Inte många förstår vidden av problemet, säger Otto Cars, expert på antibiotikaresistens på Smittskyddsinstitutet.
---
– I början kom förändringen smygande. Nu går den fort, säger Otto Cars.
---
Studier i fem asiatiska länder visar att ett barn dör varannan minut på grund av att antibiotika har förlorat sin kraft. 70 procent av blodförgiftningarna kan inte behandlas. På ett barnsjukhus i Tanzania är dödligheten högre (50 procent) för barn som fått multiresistenta tarmbakterier än för dem som fått malaria (20 procent).
Tyvärr leder privatiseringen av vården till ökad onödig antibiotikautskrivning. På en konkurrensutsatt marknad har kunden alltid rätt:
Senast redigerad av daniel_i_malmö; 26 May 2009, 12:04.Tjugofem år med ciklider.
http://www.malmoakvarieforening.se
Centralamerika 2006
Svart kaffe och drömmeri...Kommentar
-
Nu kanske jag bara snackar gojja men har för mej att jag hört att detta beror på bland annat att antibiotikan hamnar i våra vatten drag.Pluss att det överutskrivs. Så den akvaristiska följd frågan blir ju då hur tar man bäst hand om sitt medicin vatten efter att man har medicinerat? kan man komma in med tex 200 liter vatten på apoteket för kassering?Senast redigerad av Markie; 26 May 2009, 12:26.Kommentar
-
Ska nog fråga nästa gång jag går förbi ett apotek.
Men svaret blir nog att de bara tar emot mediciner som är kvar i förpackningar.mvh Wilhelm
"Animals are such agreeable friends- they ask no questions, they pass no criticisms"
www.linkopings-akvarieforening.net/
Har fortfarande bara 32 tomma förvaringsutrymmen!
www.aquafish.info www.crossbow-crest.seKommentar
-
Ja fråga willhelm! Skulle vara intressant att veta om det går att lämna in.Kommentar
-
intressant tråd, läste den först idagTropheus Duboisi halembe, so
Melanochromis Auratus, vf
Synodontis Petricola, odlade
Akvarie-setup (Salt)Kommentar
-
Ja har en liten undran, mediciner har ju en halveringstid, tetracyklin slutar ju att verka efter 3 dygn i en balja, så jag som amatör kan ju tro att då har det slutat verka.
Och då som amatör, kan jag säga att det troligtvis inte är några problem att släppa ut det vattnet.JanneSenast redigerad av malawijanne; 28 May 2009, 20:44.Kommentar
-
Ja har en liten undran, mediciner har ju en halveringstid, tetracyklin slutar ju att verka efter 3 dygn i en balja, så jag som amatör kan ju tro att då har det slutat verka.
Och då som amatör kan jag säga att det absolut ingen problem att släppa ut det vattnet.JanneIngen fisk har läst böckerna.Kommentar
-
Ja har en liten undran, mediciner har ju en halveringstid, tetracyklin slutar ju att verka efter 3 dygn i en balja, så jag som amatör kan ju tro att då har det slutat verka.
Och då som amatör kan jag säga att det absolut ingen problem att släppa ut det vattnet.JanneTropheus Duboisi halembe, so
Melanochromis Auratus, vf
Synodontis Petricola, odlade
Akvarie-setup (Salt)Kommentar
Kommentar