Forum

Kollaps
Det här ämnet är stängt.
X
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • imported_n/a
    Användare
    • July 2002
    • 9

    Forum

    Hej

    Ingen här på forumet har väl kunnat undgå Thomas Edolffsson’s (alias ”bärnstenen”) inlägg och reaktionerna på dessa verkar unisont vara att han borde lägga av med sina tarvliga råd och komentarer.

    När man registrerar sig här på forumet godkänner man bl.a följande formulering: "Du går med på att inte skriva material som är vulgärt...”
    Ordet vulgärt använnds ofta med en ganska vid och subjektivt innebörd men betyder bl.a ”brist på bildning” Att som Thomas rekomenderar att lägga fiskägg i 80 gradigt vatten för att få dom att kläckas snabbare är väl ett mer än tydligt bevis på att han saknar just bildning. Eller hans råd till ”HeNkEdhe om hur diskus bör hållas. Eller...ja, det räcker väl med 2 exempel här. Han skulle alltså genom att bryta mot vad han har godkänt vid regestreringen rent formellt kunna avstängas p.g.a detta. Nu är det väl ganska uppenbart för dom flesta att man inte ska lägga fiskägg som man vill ska kläckas i 80 gradigt vatten och kanske var det bara ett dåligt försök att vara rolig från Thomas sida. Men då det kvarstår att han har en ganska provocerande attityd som förstör och uppenbarligen skapar dålig stämmning på vårat forum går det dock att hitta andra överträdelser i hans inlägg mot åtagandet att inte vara vulgär om så skulle behövas för att få honom avstängd. Jag tror dock att det finns en enklare lösning på problemet och rekomenderar helt enkelt att fulständigt ignorera honom! Komenterar inte hans inlägg överhuvudtaget så länge dom ligger kvar på nuvarande nivå så tröttnar han snart med att hålla på med sina tarvliga komentarer. Skulle han framhärda i med sina tarvligheter finns det naturligtvis ingen annat råd än avstängning.

    Vad tycker ni andra? Var ska vi sätta gränserna för vad som ska tolerars här? Min uppfattning är att det ska vara ett forum som präglas av ett seriöst innehåll villket inte utesluter skämt, roliga komentarer eller väderleksrapporter så länge det hålls inom förnufftiga gränser. Och förutom de lagar som gäller för internet är det vi medlemar i NCS som sätter dessa gränser.

    Tyck till och tala om hur du vill att denna källa till kunskap och inspiration, som forumet är, ska fortleva och utvecklas på ett possitivt sätt för alla som ”älskar fisk”.


    <font color="orange">Bilder</font id="orange"> <font color="blue">e-mail</font id="blue">
  • Fredrik H.
    Användare
    • April 2002
    • 1884

    #2
    Om bärnstenen är ev vanlig ciklidist med ett väldigt otrevligt uppträdande så hoppas jag att det kan vara nog för att efter ett par försök till tillrättavisning stänga av honom helt från vårt forum.

    Om man anser att någon här på forumet inte förstår hur något hänger ihopa så svarar man inte denne med "Har du ingen IQ?". Om man anser att någon inte har sett något så svarar man inte med "Är du blind eller?" Om man inte är överrens med ett råd som någon annan ger så säger man bara det och inte "Skit i vad dom säger". Det är helt otroligt att vi ska behöva uppfostra bärnstenen här på Ciklid.se men det verkar ju som att han vill veta varför vi ogillar honom och detta är anledningen. Du är helt enkelt ouppfostrad och bär dig illa åt.

    Nu tror jag inte att Bärnstenen är någon vanlig ciklidist och inte heller att han egentligen är ouppfostrad. Det verkar osannolikt. Jag tror att det är någon som känner sig illa behandlad av någon eller några här på detta forumet och som håller på med en löjlig hämndaktion. Jag har inte forskat vidare i detta och jag orkar verkligen inte göra det heller. Eftersom det inte är ågon allvarlig anklagelse mot någon så slänger jag ur mig denna gissning.

    mvh,

    Fredrik H.
    Fredrik H.
    Gratis konto på: www.cichlidtube.com
    www.cichlidgallery.org
    www.tropheini.com

    Kommentar

    • Torsten
      NCS Medlem
      • September 2002
      • 647

      #3
      Ska jag vara ärlig så tror jag inte på att avstänga någon. Det är ju inte speciellt svårt att registrera om sig..

      Att ignorera är nog en bättre metod, att helt enkelt strunta i honom, att inte ta disskussion med honom!

      Sen får vi väl försöka hjälpas åt att förklara för övriga våran ståndpunkt och hoppas på deras förståelse..

      /Torsten, nr.109

      Kommentar

      • StefanL
        Användare
        • August 2002
        • 10784

        #4
        Den här personen som kallar sig "Bärnstenen" ska givetvis plockas ut ur medlemsregistret. Jag accepterar banne mig inte att en person som denna kan "lattja runt" här och ge en massa dåliga råd och taskiga kommentarer.

        Nästa sak som kan uppkomma är att denna person får något sorts förtroende av någon och tar emot hans råd med resultatet att fiskar dör medans han sitter och skrattar.

        Forumet är till för alla...men inte till för att utnyttjas och missbrukas.

        "Bärnstenen" har troligtvis enbart registrerat sig för att jäklas på denna sajt och det är tragiskt att se snorungar som inte har annat intressant för sig än att tillbringa timmar på nätet och skapa irritation. Det här är nog en räddhare som är försöker vara tuff bakom datorn.

        Jag kan inte heller ignorera när en person förstör en hel "tråd" som jag t ex önskat professionella svar på...nu är den "tråden" troligtvis förstörd och ingen fakta som jag kunde haft nytta av framkommer...tyvärr.

        Stefan, Skövde

        375L Malawi
        2st 100L
        Malawi

        Kommentar

        • Kjell Fohrman
          Användare
          • April 2002
          • 4619

          #5
          Hej,
          Har nu plockat bort ett stort antal inlägg skrivna av "Bärnstenen", sannolikt är de väl skrivna av någon som vill sabotera.
          Vad som slog mig när jag raderade dessa inlägg var att tyvärr så hade åtskilliga anammat hans stil och skrivit "idiot"-bemötande. För att en person beter sig som en idiot så behöver man ju inte själv bete sig som en sådan. Precis denna effekt är väl just vad bärnstenen är ute efter.
          Ciklidhälsningar
          Kjell

          Kommentar

          • David Johansson
            Användare
            • April 2002
            • 581

            #6
            Jag har i helgen raderat alla inlägg från Bärnsten som uppenbarligen enbart syftade till att sabotera. Det blev ett par inlägg kvar som höll sig på rätt sida om gränsen av vad man kan tillåta.

            Någon Thomas Edolffsson i Alingsås (alias Bärnsten) finns inte enligt telefonregistret men han kanske bor hemma hos mamma och pappa fortfarande eller av andra skäl inte finns med i registret.

            Jag har också låst Thomas möjligheter att göra inlägg på forumet tillsvidare samt meddelat att hans delaktighet på forumet är oönskad om den fortsätter i samma anda.

            Jag vill också passa på nämna något om det som Kjell tar upp, d.v.s. de inlägg som skrivs som ett bemötande till "Bärnstens" inlägg. Avstå från att kommentera eller angripa denna typen av inlägg, speciellt bekymmersamt blir det om tråden urartar helt med massvis av inlägg som endast syftar till ett motangrepp. Dessa inlägg tror jag snarare ger näring åt sådana som Bärnstenen, dessutom saboteras hela tråden inklusive ursprungsfrågan och resningsarbetet blir mer omfattande.

            David
            David

            Kommentar

            • Cutekid
              Användare
              • January 2003
              • 3368

              #7
              Hej !

              Jag får ursäkta mitt bemötande mot "bärnstenen" , men jag blev så himla arg.
              Jag hatar personer som honom som bara vill förstöra för andra seriösa.

              Nog om det , hoppas att vi slipper han inlägg i fortsättningen.

              Tack Kjell för väl valda ord.

              CE
              Carl

              Besök petrochromis.com´s forum:

              http://petrochromis.com/phpbb3/

              Kommentar

              • Henrik Dehlin
                NCS Medlem
                • September 2002
                • 1913

                #8
                Håller med kjell och rästen här men det var inte lätt att låta bli att bli förbanad när sånna som han förstör...Det var dumt av mig att säga Idiot till han men jag tycker att han beter sig som en sån..
                Hade vi bara struntat i han kanske nån hade gått på hans "trix" inte för dom lät så troliga men iaf...Hoppas allt blir som innan han kom in i bilden igen..

                /HeNke Óò

                Kommentar

                • Niklas Olsson
                  Användare
                  • February 2003
                  • 1156

                  #9
                  Hej!!!
                  Håller verkligen med om att det bästa man kan göra är att ignorera sådana inlägg av den typen som "bärnstenen" skriver...
                  Vore ju synd om han redan lyckats lura någon...
                  Finns ju faktiskt väldigt många här inne (antar jag) som inte sitter med all kunskap å därför vill ha BRA svar å sina frågor...
                  E ju inte så lätt att veta vad som e sant å vad som e falskt när man precis startat upp sin hobby. (man litar ju lätt på andra)...
                  E ju synd att det ska behöva vara så här när forumet i övrigt e kanon...

                  Ps. snygg sida å tack för ett bra jobb me både sidan å föreningen...

                  Mvh Niklas Olsson

                  Tropheus
                  //Niklas

                  www.nofoto.se
                  Nofoto på Facebook
                  ____________________________________

                  Kommentar

                  • nils42
                    Användare
                    • January 2003
                    • 931

                    #10
                    Jag håller med tidigare inlägg. Mest bekymmersamt tycker jag det blir, om nybörjare letar på nätet efter information och tror det som står på en seriös sida som NCS, när somligt saknar förankring i sinnevärlden.

                    Kommentar

                    • Kjell Fohrman
                      Användare
                      • April 2002
                      • 4619

                      #11
                      Nåväl nu tror jag inte att det är så många som går på den typen av inlägg som "bärnstenen" stod för, som t.ex. att lämplig temperatur är 80 grader. Hans inlägg var ju så helt osannolika att om man har den minst gnutta med förstånd så inser man det orimliga.
                      Då är det väl egentligen "värre" med mer "normala" inlägg som t.ex. att det är bra med röda mygg till malawi eller att det räcker med ett 200 liters akvarie till påfåglar bara för att ta några exempel. Detta är ju saker som är lättare att ta åt sig och tro på än att vattnet skall vara 80 grader.

                      Nej det värsta med "Bärnstenens" inlägg var nog den oförskämda ton han höll och som andra sedan också anammade<img src=icon_smile_dissapprove.gif border=0 align=middle>.
                      Inte så trevligt.
                      Ciklidhälsningar
                      Kjell

                      Kommentar

                      • Mm
                        Användare
                        • April 2002
                        • 59

                        #12
                        Hur menar ni med att ignonera? Genom att inte avråda dessa stackar som kan gå på hans fula trixs? Det är väl klart att man måste hoppa in (för säkerhets skull) och avråda "stackaren" i fråga?

                        Dom flesta så kallade "stackare" är ju nybörjare och har säkerligen ett tålamod lika med noll, och på så sätt kanske direkt kör igång med hans råd? Liksom som nybörjare så kan man faktiskt få för sej vad som hällst. Som t.ex. slänga i lite "naturligare föda" (maskar, kött osv) till sina vegetarianer och tro att det gynnar fisken när det istället dödar. Man vet ju aldrig och måste självklart som "medakvariist" bryta in för att vara 100 på att frågeställaren (eller andra) går på något så dumt.

                        Visst låter bärnstens tips helt ologiska men som sagt man vet ju aldrig.


                        Kommentar

                        • Hagge
                          Användare
                          • January 2003
                          • 432

                          #13
                          Det verkar vara många som har tagit illa vid sig av "bärnstenens" "briljanta" inlägg. Som Kjell Fohrman skriver så ter sig de flesta av hans inlägg som självklart osannolika för de flesta av oss. Att replikera hans inlägg med otrevligheter ger honom antagligen bara mer "näring" att fortsätta med sina dumheter.
                          Självklart skall man ej bete sig som honom här på forumet. Men att någon beter sig illa ger inte övriga rätt att tillgripa samma medel, som för övrigt inte fungerar, eftersom hans syfte torde vara att väcka irritation/uppmärksamhet!

                          Med vänliga hälsningar


                          F.H.
                          /Fredrik

                          Kommentar

                          • StefanL
                            Användare
                            • August 2002
                            • 10784

                            #14
                            Jag tackar NCS för att de sett till att plocka bort en viss "medlem" ur registret då syftet att vara medlem endast gick ut på att irritera och missleda andra akvarister.

                            För övrigt så ser jag inget "briljant" alls i hans inlägg...men var och en har sin smak.

                            Jag kan verkligen förstå att ignorera sådana inlägg är det smartaste...men absolut inte det lättaste.

                            Stefan, Skövde

                            375L Malawi
                            2st 100L
                            Malawi

                            Kommentar

                            • Kjell Fohrman
                              Användare
                              • April 2002
                              • 4619

                              #15
                              Stefan det är en väldig skillnad på att skriva - "briljanta" och briljanta.
                              Hagge skrev - "briljanta" - du tycks tro att han skrev - briljanta.
                              "" runt ett ord betyder oerhört mycket för hur det skall uppfattas.
                              Ciklidhälsningar
                              KJell som nog tycker att denna fråga nu är färdigdiskuterad.

                              Kommentar

                              Arbetssätt...