Tjena!
Mina diskus har slutat ätit och jag vet inte hur jag ska göra för att få igång dem igen.
Det började med att jag skulle fånga upp 2 skalarer ocn när jag gjorde det så rörde jag om ordentligt i akvariet. I samma veva rensade jag ut massor av Sessiflora.
Detta blev ett ordentligt stressmoment för mina Diskusar och de gömde sig efter detta i flera dar, samtidigt som de var väldigt mörka i färgen.
Jag skruvade därför upptemperaturen från 28 - 32 grader (max) under en fyra dagars period. De började då äta och jag sänkte då temperaturen under fyra dagar igen.
De har nu återigen slutat ätit, åker och gömmer sig så fort man kommer in i rummet och är mörka i färgen.
Jag matar dem med räkmix, dafnier, röda-, vita-, och svartamygglarver men det är inget som lockar dem speciellt mycket. Om jag går ut ur rummet kommer de fram och äter på botten efter fem minuter.
Detta känns inte bra utan jag önskar att det kunde komma och äta ur handen på mig som det gjorde förut.
Ska jag höja temperaturen igen och låta den stanna vid 32 grader eller vad ska jag göra?
Har ni några tips att dela med er av är jag mycket tacksam!
/Nille
Mina diskus har slutat ätit och jag vet inte hur jag ska göra för att få igång dem igen.
Det började med att jag skulle fånga upp 2 skalarer ocn när jag gjorde det så rörde jag om ordentligt i akvariet. I samma veva rensade jag ut massor av Sessiflora.
Detta blev ett ordentligt stressmoment för mina Diskusar och de gömde sig efter detta i flera dar, samtidigt som de var väldigt mörka i färgen.
Jag skruvade därför upptemperaturen från 28 - 32 grader (max) under en fyra dagars period. De började då äta och jag sänkte då temperaturen under fyra dagar igen.
De har nu återigen slutat ätit, åker och gömmer sig så fort man kommer in i rummet och är mörka i färgen.
Jag matar dem med räkmix, dafnier, röda-, vita-, och svartamygglarver men det är inget som lockar dem speciellt mycket. Om jag går ut ur rummet kommer de fram och äter på botten efter fem minuter.
Detta känns inte bra utan jag önskar att det kunde komma och äta ur handen på mig som det gjorde förut.
Ska jag höja temperaturen igen och låta den stanna vid 32 grader eller vad ska jag göra?
Har ni några tips att dela med er av är jag mycket tacksam!
/Nille
Kommentar