Hvordan tilbereder dere Agar/Gelatin, og ved hvilken tempratur?
I Ciklidboken står det at man bruker 100 ml Gelatin/Agar til 2 kg mix.
Hvor mye vann løses 100 ml Agar i, og hvilken tempratur har løsningen når den tilsettes mixen?
Prøvde med mye vann - ca 2 l på 100 ml Agar, varmet det opp til 100 grader og løste det ut - tilsatte så direkte til mixen. Virket som det blandet seg bedre med mixen og fikk bedre konsistens da.
Kan næringsinnholdet ødelegges om det blir for varmt?
Blir det for mye vann i?
I Ciklidboken står det at man bruker 100 ml Gelatin/Agar til 2 kg mix.
Hvor mye vann løses 100 ml Agar i, og hvilken tempratur har løsningen når den tilsettes mixen?
Prøvde med mye vann - ca 2 l på 100 ml Agar, varmet det opp til 100 grader og løste det ut - tilsatte så direkte til mixen. Virket som det blandet seg bedre med mixen og fikk bedre konsistens da.
Kan næringsinnholdet ødelegges om det blir for varmt?
Blir det for mye vann i?
Kommentar