If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
här kommer ett par bilder, så här ser det ut när algerna tagit sig ordentligt. Det blir bara bättre och bättre, ser mer verklighetstroget ut nu... Jag är riktigt nöjd, men har haft lite trubbel med cyanobakterier på botten har dragit ner på belysningen, får se hur det funkar...
du har verkligen lyckats-snyggt
Tropheus Duboisi halembe, so
Melanochromis Auratus, vf
Synodontis Petricola, odlade
den är itne bara snygg, den är ju också unik till skillnad från alla BTN-bakgrunder som finns där ute Skulle vilkja vara så händig också. Kan du göra en "betongbakgrund for dummies"?
jag fick förslag av LN att skriva om bygget till CB, mailade Redaktören och fick lite anvisningar hur man går till väga, så förhoppningsvis så dyker den upp i ett CB i en inte alltför avlägsen framtid hoppas jag...
Jag svarar gärna här i tråden också om du har några funderingar. Försökte skriva ganska ingående i starten av tråden hur jag gjort, men har förståss missat/förenklat en del... fråga på
Jag läste någonstans att markisolering är anitmögelbehandlat. Är det någon som vet mer om detta?
hoppas inte det... den information jag fick när jag köpte den var att det bara var extruderad polystyren (samma plast som i frigolit). Har aldrig haft negativa effekter på fisken iaf, i dem kar som vi byggt i. Fiskarna i mitt nuvarnde kar verkar må bra fortfarande efter ~3mån = 3 lekar. Får väl rapportera om jag hittar ngt om detta, eller om jag kan se ngt på fiskarna... Kan du komma ihåg var du läst detta?
/Per
Jag tror jag läste det i en tråd på Zoopet och det lät i mina öron rimligt att markisolering kan vara behandlad. Därför har jag varit inne på att lacka allt som kommer i kontakt med vatten. Det kanske också är så att man ska försöka köpa den billigaste markisoleringen som inte borde vara behandlad.
Avrapportering
nu har akvariet varit igång i ca ett år. Jag har flyttat det en gång, vilket gick bra trots att akvariet blivit lite tyngre av betongen (~75kg). Arterna i akvariet har hunnit växla ngt, Hade N. leleupi där vart hanen slog ihjäl honan efter att vi flyttat och jag inte hade tid att ha full koll på vad som hände i karet dagarna närmast flytten, N. sexfasciatus samma visa där fast efter en lek då hanen verkade blivit riktigt sur av ngn anledning, N brichardi gav jag bort efter att jag ledsnat på dem. I akvariet simmar det just nu en grupp frontosor (moba), V. moori, J marlieri, A. Compressiceps ”Kalambo”, den sistnämda har jag suktat efter länge...
Akvariet har fungerat bra och jag har kört på med min standardskötsel, på ett ungefär, lite längre intervall mellan byten och lite mindre vatten, på senare tid har det blivit ett byte på ca 10-15% var 15:e dag +tillsatts av bikarb (ca 20g) och lite salt (ca ½ dl). Kh ~9, pH ~8.
I början hade jag problem med en elak matta av cyanobakterier på bottten, men denna försvann i samband med en filterrengörning, jag gissar att dem blev utkonkurrerade av de heterotrofa processerna i filtret som borde gått för högvarv efter rengörningen.
Det har hamnat lite växter i, men det verkar bli en kort visit, som mest flyter omkring på ytan eftersom dem är så vansinnigt intressanta att bita i.
Jag har även byggt lite nya moduler och skrivit ner en liten text om bygget till CB, så den borde väl dyka upp där om ett tag.
/Per
Senast inflyttad
Senast redigerad av Per A; 27 December 2008, 00:27.
Roligt projekt och jag gillar framförallt enkelheten med att skippa lack och färgning... algerna skapar en betydligt mer naturlig yta på den råa betongen.
Kommentar