If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
det är ingen av dom på bilderna, min har ett stort svart fält ungeför som ett falskt öga bakom gälarna, har inte hittat nån bra bild på en liknande. och på affären vet dom inte heller, och han vet det mesta
FI: Jag tror att det skulle vara bra för dig att ge dina räkmix eftersom du har yngel, det föräldrarna "silar" ut genom gälarna tas ju av ynglen antar jag [.
Har kollat hur jaguarerna uppför sig mot tilapiorna nu och jag är väldigt tveksam till att den trenden ska vända. Tilapiorna får hugg och slag på sig ganska ofta nu. En gång har jag sett en tilapia anfalla en jaguar men jag tror att han misstog den för en annan tilapia, jaguaren gav snabbt tillbaka. Dom vågar knappt komma nära jaguarerna. Jaguarerna växer mycket snabbare än tilapiorna så jag tror inte att det blir några problem för jaguarerna framöver.
Min erfaring med yngelkar er at de fort kan bli for store. Det er vanskelig (svårt) å få til effektiv foring av yngel i 60 l. vann. Små kar er lettere, men det forutsetter selvsagt MINST 1 vannskift pr. dag. Jeg har foret flere hundre yngel (Dovii, trimaculatum) opp til 3 cm. størrelse, først i 12 l., så i 25 l. yngelkar. Med god hygiene, variert og kraftig for, så vokser 90% av yngelen fort.
citat:
Fredrik
Läste om dina problem med ynglena i yngelkaret.
Jag vet inte hur stort ditt yngelkar är, men när jag hade jaguarer flyttade jag vid ett antal tillfällen över delar av kullen till ett separat yngelkar på 60 liter. Jag fick samma problem som du förmodligen har nu. Ynglen verkar förmodligen hängiga eller så yrar de omkring utan att ha koll på vad som är upp eller ner. De yngel som yrar är förmodligen döda dagen efter.
Det jag kom på efter några gånger var att byta vatten i yngelkaret VARJE dag (jag bytte ca hälften). Efter detta så gick det betydligt bättre.
Varför det blev bättre vet jag inte riktigt då de yngel som gick i det stora karet klarade sig alldeles utmärkt utan vattenbyten.
Jag hade samma problem när jag drog upp dovii yngel. Den sista kullen som gick i det stora karet klarade sig utan vattenbyte i över 2 månader utan att det försvann några större mängder.
"Kom med synpunkter, jag skaffar Cikliderna mest för att Akvariet ska få lite färg, malarna är inte direkt snygga, men väldigt personliga "
Det låter litegrann som att du främst är intresserad av malarna, stämmer det?
I så fall så kan det vara bättre att skaffa någon snällare ciklid eftersom jaguarcikliderna kan vara ganska tuffa mot större malar. Mina jaguarer rör inte de mindre malarna med de större malarna har det rejält tufft ibland.
Risken finns att både jaguarcikliderna och salvinicikliderna kommer att göra malarna skygga eftersom malarna hela tiden måste vara på sin vakt. Så är det främst malarna som du är intresserad av så är det nog bättre att skaffa några snällare ciklider eller vackra stimfiskar, då får du både färg i karet och oskygga malar.
Är det däremot jaguarcikliderna du är intresserad av så ska du inte tveka, även om de är lite bråkiga ibland så har jag inte ångrat mig för en sekund att jag skaffade dem, de är väldigt speciella. Om du dessutom som du nämnde kan skaffa ett akvarium på 2.5 meter vid ett senare tillfälle så kommer de att trivas riktigt riktigt bra.
Jag kan också varmt rekommendera citrinellumcikliden som definitivt är en speciell ciklid, den jag har är otroligt orädd av sig och är faktiskt mera utåtriktad än jaguarcikliderna, detta kan iofs bero på att jaguarcikliderna lever i en parrelation medan citrinellumen är ensammen. Hur som helst, jag tycker själv att citrinellumen är väldigt vacker med sin skarpa färgnyans och det blev liksom ett lyft för hela akvariet när jag skaffade den. Men tänk bara på att det är en väldigt aggressiv ciklid.
Jag är intresserad av cikliderna med, men det är Malarna som är intressantast, och jag tror att dom kommer att klara sig bra på grund av att dom blir så mycket större än Cikliderna. Framtiden får utvisa det
M.A:
"Framtiden får utvisa det "
Jo du har rätt, det är egentligen onödigt att sitta och oroa sig över någonting som inte är ett problem för tillfället. Blir det problem så går det ju alltid att byta in fiskarna, det är det som är det fina med akvariehobbyn, man kan liksom ta problemen som de kommer.
"Hur stor är din citrinellumen nu FI?"
ca 20cm. Han har nog inte vuxit just nånting på längden tror jag men vid en jämförelse med äldre bilder så ser det ut som att han har vuxit litegrann på höjden, han har fått lite kraftigare panna också.
Det är möjligt att kameran luras litegrann också men kolla här i alla fall...
FI : snygga bilder, jag ska lägga ut bilder på mitt kar som jag håller på att bygga i senare, ska försöka lägga ut Crenichlan så nån kan säga vad den heter senare, tack för synpunkterna
FI:
Varför inte köra med riktiga växter? det har jag i åt mina och det är inga problem. Mina kanske är små för att göra någon skada på dem än, inte vet jag men du skulle ju kunna prova. Plus att tilapiorna är växtätare men dom har inte gjort någon skada på växterna än. Vet inte vad mina växter heter men det är två olika sorter, en med långa smala blad och en med lövliknande blad som är mörkgröna. Båda sitter fast i en rot och är väldigt bra eftersom man inte behöver plantera dem och därför flyter de inte upp hela tiden. Antar att de kommer gräva upp dina plastväxter ganska snart om du inte har satt fast dem, kanske vore värt ett försök att prova med växter som sitter fast i en rot. Det är ju såå mycket snyggare med riktiga växter. Ser mer levande ut då.
Kommentar