Kebabtråden 2007

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • LN
    Användare
    • December 2004
    • 4744

    #61
    Pita bröd hör man ju direkt på namnet att det inte hör hemma i en kebabtråd.
    Hade det däremot hetat kebabbröd precis som kebabpizzan heter ja då hade pitabrödet platsat.
    Den som bara tittar i backspegeln kör ofta i diket.
    Problem är till för att skjutas upp, för att sedan glömmas bort.

    Kommentar

    • Zaphi
      NCS Medlem
      • July 2002
      • 5395

      #62
      Kebab
      1 deelay
      2 Micke - diskussionen bör hållas till såt som ligger i pitabröd!
      3 Robin - självklart! Bra sagt Micke!
      4 Zaphi - Om man äter på rätt ställe, annars pizza! Kebabpizza är överskattat!
      5
      6
      7

      pizza
      1 Bor man i Sveriges pizza metropol så! Kebabsåsen kommer ifrån Tibro sägs det!
      2
      3
      4
      5
      6
      7


      kebabpizza
      1 Lutt - eftersom det är en kebabtråd borde även kebabpizzan räknas
      2 LN - Pizzan har tagit kebaben till var man/kvinnas mun alltså - självklart
      3 JoHHo
      4
      5
      6
      7
      www.viktorsundberg.se | www.naturfotokurser.se

      Kommentar

      • panna
        Användare
        • December 2004
        • 233

        #63
        Bästa kebaben finns i Köping, kebab-house. Allt enligt Köpings-sonen Filip Hammar. Men platsar rulle special från Maistro här? Kabab bröd, kebab, starksås, vitsås, sallad och kyckling med god curry gucka innuti. Godare rulle finns inte. mvh. Jouni

        Kommentar

        • malawi375
          Användare
          • April 2006
          • 209

          #64
          Hur definieras egentligen kebab? Här i Sundsvall kan man bara få modellen med flingad kattmat dessvärre, smakar inget vidare. Längre söderut är det oftare fläskkött i kebaben. Minns med stor saknad Pizzeria Götas kebab/kebabrulle/kebabpizza från den tiden jag jobbade i Borås... Har hört nån gång att kebab bara betyder liten köttbit, men vad vet jag. Hoppas innerligt att fläskköttet till kebaberna, eller gyros som det kallas ibland, kommer till Sundsvall i framtiden men det är väl för mycket att hoppas på.

          Kommentar

          • Hank
            Användare
            • April 2002
            • 1321

            #65
            Ursprungligen postat av malawi375
            Här i Sundsvall kan man bara få modellen med flingad kattmat dessvärre, smakar inget vidare. Längre söderut är det oftare fläskkött i kebaben.
            Håller med!!
            "Kattmatstocken" som kan innehålla precis vad som helst ger jag INTE mycket för!!
            Nej, det är "fläskkarréstocken" som gäller!!
            Känns mer ärligt även om det är en hel del fett.
            /#378 Hank
            Zoonen:
            http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=76285

            NCS medlemsbilder:
            http://www.ciklid.se/medlemsbilder_f...20Persson'

            Kommentar

            • Tony
              Användare
              • April 2002
              • 4594

              #66
              Naturligtvis skall kebab hyvlas av med sån där grov rakapparat för att vara godast. Sådana där klåpare till kebabgubbar som skär av stora stycken med kniv ger jag inte mycket för.
              Tony Englund

              Kommentar

              • Tony
                Användare
                • April 2002
                • 4594

                #67
                Jag kom precis ihåg en kebabanekdot som var lite kul.

                Jag och en polare satt på en pizzeria och skulle beställa. När servitrisen dök upp frågade min gode vän, "Det är väl inte såna där äckliga fyrkanter till kebabkött på pizzorna?". Servitrisen svarar ögonblickligen, "Jo, det är såna".

                Jag vet att jag gled in lite på kebabpizzaspåret här, men eftersom historian handlar om kebabköttet i sig borde det väl vara någorlunda enligt regelverket?
                Tony Englund

                Kommentar

                • deelay
                  Användare
                  • September 2002
                  • 5394

                  #68
                  Basfakta

                  Hyvlad fläskkarré heter gyros och är grekiskt.
                  Kebab är turkiskt och ska egentilgen göras på lamm eller fårkött.
                  http://www.aquariumstockholm.se/

                  Kommentar

                  • Tony
                    Användare
                    • April 2002
                    • 4594

                    #69
                    Ursprungligen postat av deelay
                    Basfakta

                    Hyvlad fläskkarré heter gyros och är grekiskt.
                    Kebab är turkiskt och ska egentilgen göras på lamm eller fårkött.
                    Jag har aldrig ätit en hyvlad gyros i grekland, och jag vill lova att jag har ätit många gyros på många ställen i grekland Där är det klåparkniven som gäller.
                    Tony Englund

                    Kommentar

                    • deelay
                      Användare
                      • September 2002
                      • 5394

                      #70
                      Ursprungligen postat av Tony
                      Jag har aldrig ätit en hyvlad gyros i grekland, och jag vill lova att jag har ätit många gyros på många ställen i grekland Där är det klåparkniven som gäller.
                      Vi kanske använder olika ord för samma sak... strimmlad kare (ej malt kött) är det jag pratar om. Packade små bitar som grillas.
                      http://www.aquariumstockholm.se/

                      Kommentar

                      • Tony
                        Användare
                        • April 2002
                        • 4594

                        #71
                        Ursprungligen postat av deelay
                        Vi kanske använder olika ord för samma sak... strimmlad kare (ej malt kött) är det jag pratar om. Packade små bitar som grillas.
                        Ja, det där lär lite mer som grekiska gyros

                        Oj oj oj, nu får vi nog glida tillbaka till kebabspåret så vi inte fördärvar trådens renhet allt för mycket.
                        Tony Englund

                        Kommentar

                        • deelay
                          Användare
                          • September 2002
                          • 5394

                          #72
                          Ursprungligen postat av Tony
                          Ja, det där lär lite mer som grekiska gyros

                          Oj oj oj, nu får vi nog glida tillbaka till kebabspåret så vi inte fördärvar trådens renhet allt för mycket.
                          Jag håller med!

                          Idag var jag väldigt nära att äta en med vit sås... men det får bli en annan gång =)
                          http://www.aquariumstockholm.se/

                          Kommentar

                          • LN
                            Användare
                            • December 2004
                            • 4744

                            #73
                            För att göra ett riktigt offtopic språng.
                            Jag tänker äta en kebabtallrik(stark sås) idag med pommes.
                            Jag tycker faktiskt efter lång studie att kebab(starksås) passar utmärkt till pommes!

                            Nu vet ja att ja var provokativ så jag är berred på era attacker.
                            Den som bara tittar i backspegeln kör ofta i diket.
                            Problem är till för att skjutas upp, för att sedan glömmas bort.

                            Kommentar

                            • dinajel
                              Användare
                              • November 2004
                              • 569

                              #74
                              Ursprungligen postat av deelay
                              Idag var jag väldigt nära att äta en med vit sås...
                              Har det här inlägget nånting att göra med att Robin börjar komma lite nära när han gör fotoserier på dig?
                              Daniel Andréasson

                              Kommentar

                              • m[A]use^
                                Användare
                                • December 2005
                                • 909

                                #75
                                Ursprungligen postat av dinajel
                                Har det här inlägget nånting att göra med att Robin börjar komma lite nära när han gör fotoserier på dig?
                                Asg*!!!
                                Min zoon
                                -m[A]use^ -one aquarist to find them, one plasticbag to bind them, and one aquarium to rule them all!
                                Prova på vårt forum tills hemsidan är klar...
                                http://www.malawifreaks.se/forum

                                Kommentar

                                Arbetssätt...