Hur få någorlunda fast räkmix??

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Gäst

    #16
    Ursprungligen postat av wracker
    tänkte testa att göra mix med räkor, ärtor å torskfile... bör man koka torsken eller nått innan man mixar? köpt i sluten förpackning.
    Nej torsk/vitfisk används främst för att hålla i hop mixen och skall vara rå i en del mixrecept tillsätts även nått rått ägg.

    Kommentar

    • endymion

      #17
      Ursprungligen postat av olof
      Hej!
      Glöm föresten inte att blanda i extra vitaminer och askorbinsyra i mixen.
      olof
      Varför askorbinsyra?

      Kommentar

      • olof
        Användare
        • April 2002
        • 1823

        #18
        Hej!

        Askorbinsyra=C-vitamin används i livsmedelsindustrin som antioxidant. Det förhindrar att näringsämnena påverkas av luftens syre.

        Mvh

        olof
        http://malmolundcyclechic.blogspot.com/

        Kommentar

        • StefanL
          Användare
          • August 2002
          • 10784

          #19
          Askorbinsyra hjälper även till att hålla räkmixen fräschare...dvs förlänger hållbarheten.
          Senast redigerad av StefanL; 30 January 2007, 12:22.

          Kommentar

          • LN
            Användare
            • December 2004
            • 4744

            #20
            Spirunlina pulver finns att köpa i hälsokostaffetiker.
            Strålande preparat som fiskarna mår toppen av .
            Den som bara tittar i backspegeln kör ofta i diket.
            Problem är till för att skjutas upp, för att sedan glömmas bort.

            Kommentar

            • Tingeling
              Användare
              • July 2006
              • 176

              #21
              Ett tipps på hur bra Spirulina är ,inte bara till fisk oxå till människor och hund. Det hämmar uppkomst avtandsten. Så det är hara att strö på mackan lr hundmaten. Eskimåer äter det för renare mun och tänder. Bara ett litet vardags tipps hur man kan använda prepparatet i andra sammanhang.

              Ursäkta intrånget på orginal inlägget.
              Akvaristen är den petigaste och den största perfektionisten som finns.
              Jag kom. Jag såg. Jag köpte.
              Kom hem. Koppade i. Lämnade tillbaka

              Kommentar

              • olof
                Användare
                • April 2002
                • 1823

                #22
                Hej!

                Spirulina är kanon både som näringstilskott och färgfoder.

                Om man inte vill lägga ut dyra pengar på spirulina och/eller astaxin är paprikapulver ett bra substitut (inte lika bra men billigt och lätt att hitta). det innehåller mycket betakaroten som är den aktiva färgsättaren även i spirulina.

                mvh

                olof
                http://malmolundcyclechic.blogspot.com/

                Kommentar

                • LN
                  Användare
                  • December 2004
                  • 4744

                  #23
                  Jag har för mig att jag gav 100 kr för 2-300 gram 100% spirulinapulver.
                  Varar en evighet till räkmixen.
                  Den som bara tittar i backspegeln kör ofta i diket.
                  Problem är till för att skjutas upp, för att sedan glömmas bort.

                  Kommentar

                  • malawi375
                    Användare
                    • April 2006
                    • 209

                    #24
                    Ursprungligen postat av Tingeling
                    Ett tipps på hur bra Spirulina är ,inte bara till fisk oxå till människor och hund. Det hämmar uppkomst av tandsten.
                    ...hmmm...skeptisk...har aldrig hört nån tandläkare säga det till mig i alla fall. Låter som ett knep för att få hälsokostaffärerna att bli rikare...eller kan du referera till någon vetenskaplig artikel?

                    Själv ska jag prova agar nästa räkmixomgång, har kört med gelatin hittills vilket i och för sig funkat bra, bara man, som flera redan sagt, låter det stelna kallt några timmar innan frysning.

                    Kommentar

                    • Tingeling
                      Användare
                      • July 2006
                      • 176

                      #25
                      Ursprungligen postat av malawi375
                      ...hmmm...skeptisk...har aldrig hört nån tandläkare säga det till mig i alla fall. Låter som ett knep för att få hälsokostaffärerna att bli rikare...eller kan du referera till någon vetenskaplig artikel?

                      Själv ska jag prova agar nästa räkmixomgång, har kört med gelatin hittills vilket i och för sig funkat bra, bara man, som flera redan sagt, låter det stelna kallt några timmar innan frysning.

                      Har hört detta av våran vetrinär. Då jag nämnde plaque off för henne då det innehåller det verksamma ämnet spirulina.
                      Akvaristen är den petigaste och den största perfektionisten som finns.
                      Jag kom. Jag såg. Jag köpte.
                      Kom hem. Koppade i. Lämnade tillbaka

                      Kommentar

                      • malawi375
                        Användare
                        • April 2006
                        • 209

                        #26
                        Svarade privat på ovan då det blev lite väääl off topic

                        Kommentar

                        Arbetssätt...