De flesta av oss vill väl ha fiskar som färgar ut så mycket de kan, och de flesta ger väl något slags färgförstärkare i fodret. Som jag har uppfattat det så är det väl främst Spirulina, syntetiskt Astaxanthin och Cantaxanthin som används. Att öring är rosa i köttet beror ju som bekant på att de äter små kräftdjur som innehåller naturligt xanthin, och i laxfoder tillsätts ju de syntetiska varianterna eftersom folk inte vill äta vitt laxkött.
Vilken färgförstärkare tycker ni är bäst? Hur mycket naturligt astaxanthin innehåller en "normal" räkmix? Ger själv räkmix och lite spirulinapellets men funderar på att tillsätta astaxanthin till räkmixen också. Någon som har en bra dos?
Vilken färgförstärkare tycker ni är bäst? Hur mycket naturligt astaxanthin innehåller en "normal" räkmix? Ger själv räkmix och lite spirulinapellets men funderar på att tillsätta astaxanthin till räkmixen också. Någon som har en bra dos?
Kommentar