nej ja menar att man inte ser när sanden möter bakrutan utan döljs av den sluttande kullen kanske 20 cm innan bakrutan,försöker mej på en liknelse, som en svag uppförsbacke med en brant baksida där "bakrutan" är ytterligare en bit bakom..
Inredningstråden
Kollaps
X
-
Tropheus Duboisi halembe, so
Melanochromis Auratus, vf
Synodontis Petricola, odlade
Akvarie-setup (Salt) -
ok. Alltså ungefär samma tanke som som jag beskrev. Kul! Efter flytten skall jag till fullo testa och se hur det funkar.
På bilden ovan så syns det tydligt hur jag mixat lite grövre och finare sand. Något som jag tycker är snyggt. Sanden är hämtat från vattenbrynet vid en badstrand. Själva sanden/gruset är en mycket viktig del i inredningen enligt mig iallafall.Tomas Wallengren
http://zoonen.com/minzoon.asp?oid=217029Kommentar
-
Ursprungligen postat av PrayermanPå bilden ovan så syns det tydligt hur jag mixat lite grövre och finare sand. Något som jag tycker är snyggt.
SUrsprungligen postat av Prayermansjälva sanden/gruset är en mycket viktig del i inredningen enligt mig iallafall.
mvh christofferChristoffer LundholmKommentar
-
Ska man ha lite mer små kross i kanske som gör sanden mindre monoton?
(bild tagen nu precis)Mvh
RobinKommentar
-
Robin vad sägs att ringa Akvarieleasing.
Förlåt
Christerjag är Ateist
men Gud talade till mig
Gud är stor
jag frågade hur stor ? inget svar
han kanske behövde låna toalettenKommentar
-
-
Grymt kar, schysst vinkel! Lite småkross tror jag skulle höga naturkänslan ännu lite mer. Men riktigt bra är det redan!Tomas Wallengren
http://zoonen.com/minzoon.asp?oid=217029Kommentar
-
Ja det går att göra mycket med vinklar. Fula kar kan se riktigt bra ut och tvärtom. (dock inte i detta exemplet )
Det blir nog lite smått tror jag. Ska se ifall jag kan hitta smått nog i morgon. Något måste man ju att göra en fredagkväll.
Ingen som vill köpa gråsten? 10 öre för dom små och 1 kr för de stora. (vi snackar styckpris)Mvh
RobinKommentar
-
Ursprungligen postat av RobinJa det går att göra mycket med vinklar. Fula kar kan se riktigt bra ut och tvärtom. (dock inte i detta exemplet )
Det blir nog lite smått tror jag. Ska se ifall jag kan hitta smått nog i morgon. Något måste man ju att göra en fredagkväll.
Ingen som vill köpa gråsten? 10 öre för dom små och 1 kr för de stora. (vi snackar styckpris)
Grymt snyggt.
Du skulle inte vilja ta en bild rakt framifrån så man kan se lite bättre
Ska silikonera om mitt 540 som står och läcker lite hela tiden i en span i vardagsrummet och tänkte köra ny intredning.....blev mycket inspirerad av ditt
Mvh eterKommentar
-
-
specmats,
tror att boken du tänker på är "Inredning av akvariet" skriven av Jörgen Eggers. Den kom ut i början av 70-talet. Har den själv i bokhyllan och läser om den då och då. Rekommenderas varmt, men det är svår att få tag i. Har inte sett den på något antikvariat.
Hilsen,
PIngen fisk har läst böckerna.Kommentar
-
Intressant tråd!
Skrev själv en liten artikel i CB 1/06 om just detta med inredning kontra uppfödning.
För att göra en lång historia kort, tycker jag att man i grunden ska ge sina fiskar en miljö som ger dom förutsättningar att leva som i det fria.
Att man sedan kompletterar med inredning som tilltalar ögat anser JAG är helt Ok och upp till var och en.
Tycker man att Malawi är fina fiskar och att rötter är en snygg inredningsdetalj så "so what"?375L Malawi
112L Tanganyika
90L Tanganyikayngel
45L TanganyikaKommentar
-
Snygga kar.
En riktig inspirationstråd detta.
Har själv provat att gömma slutet (sand - bakruta) av sanden men inte lyckat riktigt. Detta för att få karet att verka djupare än det är.
Åsen som man lätt kan bygga upp har en tendens att plana ut efter redan någon vecka.
Även provat att lägga grövre stenar som en gärsgård 10 cm innan bakrutan för att finta ögat.
Tyvärr har jag ingen bild på det, men det blev rätt bra.
Micke Lövberg - Tycker att det estetiska är mycket viktigt i de kar man har i huset för allmän visning, för att karen blir kanonfína "mini" miljöer.
Rötter är väl ok i Tanganyika & Malawi byttor om man känner för det. Men jag vill visa för kompisar inte bara skillnader i fiskarter utan även skillnaderna som finns mellan t.e.x SA & Malawi när det gäller vattenvärde. Då blir det naturligt i alla fall för mig att även ha i sten-kalk- rötter- växter som som inte bara är bra för ögat utan även är bra för vattnet och de fiskar som är anpassade för de vattenvärde som finns i karet.
Dessutom är det mycket lättare att hålla reda på fiskens trivsel om man ger sig själv och karet de rätta förutsättningarna. Då har kalk - rötter - grenar även växter betydelse.Den som bara tittar i backspegeln kör ofta i diket.
Problem är till för att skjutas upp, för att sedan glömmas bort.Kommentar
-
Jag fixade lite i karet igår och insåg att det bara var 20 cm av slutet av karet som syntes. Fixade till det lite enkelt genom att lägga lite halvstora stenar väldigt nära bakrutan. Har inte hunnit riktigt känna in vilken effekt det haft, men direkt känns det ändå bättre när man inte tydligt ser var det tar slut.
För mig så är det först fiskarnas behov som står i centrum och sedan försöker jag bygga något snyggt och spännande utifrån det. Det är en utmaning att ha de begränsningarna när man inreder. Jag försöker även vara biotopriktig i den utsträckning det går, vilket gör det till en ännu större utmaning. Det blir mer lycka när man väl hittar det man sökt efter, både växt och fiskväg, eller varför inte sten eller rotväg.Tomas Wallengren
http://zoonen.com/minzoon.asp?oid=217029Kommentar
-
Håller med dig helt Prayerman "Fiskarnas behov som står i centrum" därför är det inte bara att häva i rötter för att man tycker att det är snyggt i ett t.e.x Tangayikakar.
Har t.e.x läst här på ciklid att Tropheus är känsliga om man har rötter i karet.
Kul det där med att man kan ändra horisonten och därigenom få större djup i karet.
En sak som jag råkat ut för är att mitt vägginbygga kar som är 70 cm djupt verkar betydligt djupare om jag inte fyller karet hela vägen upp.Den som bara tittar i backspegeln kör ofta i diket.
Problem är till för att skjutas upp, för att sedan glömmas bort.Kommentar
Kommentar