Räkmix

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Fritte
    Användare
    • January 2006
    • 44

    Räkmix

    Brukar använda kokta räkor till räkmixen. Men fixade för ett tag sedan råa räkor. Är det Någon som har någon erfarenhet av skillnaden mellan råa och kokta räkor i räkmixen? Får bara för mig att dom råa måste vara mer näringsrika? Kanske har fel....
  • Wilhelm
    Användare
    • April 2002
    • 9122

    #2
    Absolut rätt! Ute i naturen är det ingen fisk som kokar räkor innan de äts upp.

    Dessutom är det för mycket salt i dom ibland.
    Tyvärr är det lite svårt att få tag i okokta räkor om man nu inte bor vid havet.
    mvh Wilhelm

    "Animals are such agreeable friends- they ask no questions, they pass no criticisms"


    www.linkopings-akvarieforening.net/
    Har fortfarande bara 32 tomma förvaringsutrymmen!
    www.aquafish.info www.crossbow-crest.se

    Kommentar

    • ozric
      Användare
      • March 2004
      • 3187

      #3
      Var det inte Roger Häggström som skulle göra mix på råa räkor. Blev gegga i och av köttkvarnen då.
      "Varför ser du flisan i din broders öga när du inte ser bjälken i ditt eget?"
      c",)

      Kommentar

      • Fritte
        Användare
        • January 2006
        • 44

        #4
        Råräkorna är ju lite "oljigare" än dom kokta, som om man kör dom i en kvarn kan det nog bli en j-a gegga av det.
        Brukar köra räkorna i en blender, har man en hyfsat bra blender blir ju räkmixen slät som ovispad grädde.
        Senast redigerad av Fritte; 07 February 2006, 23:46.

        Kommentar

        Arbetssätt...