Bästa sättet att frysa in räkmix?

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Danne_mull
    Användare
    • November 2005
    • 60

    Bästa sättet att frysa in räkmix?

    Använder man förslutningsbara påsar går de sönder. Använder man "vanliga" fryspåsar blir mixen för tjock eller tunn. Hur ska jag göra? Finns det alternativ till påsar?

    //Danne
  • Tony
    Användare
    • April 2002
    • 4594

    #2
    En del använder "iskubs-mojänger" vilket också ger smidig portionering.
    Tony Englund

    Kommentar

    • Alexander Ylipää
      Användare
      • October 2003
      • 3615

      #3
      Sparar påsarna från "fina fiskens" förpackningar och sen brer jag ut på plastplattan o lägger in i påsen o vips, tunna fina kakor!!
      Mvh Alex

      Kommentar

      • Torsten
        NCS Medlem
        • September 2002
        • 647

        #4
        Orkar inte gegga själv, köper färdig!

        Kommentar

        • Danne_mull
          Användare
          • November 2005
          • 60

          #5
          Ursprungligen postat av Torsten
          Orkar inte gegga själv, köper färdig!
          75 spänn för 200 g. Det är bra mycket dyrare än oxfilé..... [] Om man nu ska ha kvalitétsmix.

          Kommentar

          • cf.akvarielagret
            Användare
            • April 2002
            • 5028

            #6
            När jag fångade mycket foder så lät vi tillverka plåtar som passade frysarna (såg ut som brickställ på resturang) dels så kyler metallen och det blir en luftspalt emellan samt dom blir platta och dom tar inte så mycket plats
            vänligen
            Christer
            jag är Ateist
            men Gud talade till mig
            Gud är stor
            jag frågade hur stor ? inget svar
            han kanske behövde låna toaletten

            Kommentar

            • Torsten
              NCS Medlem
              • September 2002
              • 647

              #7
              Ursprungligen postat av Danne_mull
              75 spänn för 200 g. Det är bra mycket dyrare än oxfilé..... [] Om man nu ska ha kvalitétsmix.
              Jag ger 30:- för 100g eller 95:- för ett halvkilo!
              Jag sa inte att det va billigt, men enklare...

              Kommentar

              • Hank
                Användare
                • April 2002
                • 1321

                #8
                Zip-påsar (stora knarkpåsar) kör jag med
                Platta lagom stora paket.....
                /#378 Hank
                Zoonen:
                http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=76285

                NCS medlemsbilder:
                http://www.ciklid.se/medlemsbilder_f...20Persson'

                Kommentar

                • polle
                  Användare
                  • May 2008
                  • 197

                  #9
                  Jag använder iskubslådor och breder ut resten på ett par ugnsplåtar där allt får frysa.
                  Sedan bryter jag isär allt och slänger i lämplig förpackning.

                  Den som uppfann räkmixen bör adlas. Det känns som en stor skillnad i kvalite mot s.k. malawimat på burk.
                  Jag var utan räkmixen i en månad och fiskarna var hur stirriga som helst, nu finns räkmixen igen å då är de lugna.
                  Har haft akvarium i tjugo år och samlat ett halvt års erfarenheter. Snart ska jag lägga till ett halvår.

                  Kommentar

                  • Wilhelm
                    Användare
                    • April 2002
                    • 9122

                    #10
                    Jag tar 2 liters plastpåsar och kör med en brödkavel, så det blir en någorlunda jämn tjocklek på 5-7 mm!
                    mvh Wilhelm

                    "Animals are such agreeable friends- they ask no questions, they pass no criticisms"


                    www.linkopings-akvarieforening.net/
                    Har fortfarande bara 32 tomma förvaringsutrymmen!
                    www.aquafish.info www.crossbow-crest.se

                    Kommentar

                    • Lundensis
                      Användare
                      • March 2004
                      • 2262

                      #11
                      Ursprungligen postat av Wilhelm
                      Jag tar 2 liters plastpåsar och kör med en brödkavel, så det blir en någorlunda jämn tjocklek på 5-7 mm!
                      Gör jag också och det blir alldeles utmärkt.

                      Kommentar

                      • StefanL
                        Användare
                        • August 2002
                        • 10784

                        #12
                        Kör med brödkavel och med påsar som har raka hörn och zip-funktion. Fungerar ypperligt. Hur mycket man ska ha ned i påsen innan man kavlar ut lär man sig snabbt.

                        Ska väl lägga till att jag sedan gör ett rutmönster med en linjal så att det blir bitar som är ca 3*3cm. Bara att göra horisontala rader först och sedan avsluta med vertikala rader och vips har du bitar som du enkelt bryter av i frysen.
                        Senast redigerad av StefanL; 11 May 2009, 12:48.

                        Kommentar

                        • malawijanne
                          Banned
                          • November 2005
                          • 3217

                          #13
                          Jag använder påsar som man kan återsluta, till min häxmix.
                          Jag bara plattar ut det med mina händer ca 4-5 mm tjockt.
                          Kanon med så smala kakor, det är bara att bryta av och slänga i frusna.
                          Använder också en sådan plastback som man kan köpa på ica.
                          Det är bara att fylla backen med kakorna, och så in i frysen, med hela backen.Janne
                          Senast redigerad av malawijanne; 11 May 2009, 17:25.

                          Kommentar

                          Arbetssätt...