Snabb hjälp med Räkmix

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Reefen

    Snabb hjälp med Räkmix

    Hello!
    Blandar ihop min första räkmix precis o har väl fått ihop ca 1l - 1,5 l grön evja =)
    Nu är frågan hur man gör med Gelatinet ? Ska jag blanda det i vatten eller hur ska jag göra ? Ska jag ta allt pulver ..ca 1dl?
    Snabb hjälp hade varit mkt tacksamt.

    mvh Mästerkocken för Malawis
  • Mats
    NCS Medlem
    • April 2002
    • 804

    #2
    Hej.
    Allt gelantin skall blandas i varmt vatten.Det står på burken hur mycket du skall ta.
    MVH Mats
    http://www.Zoonen.com/minzoon.Asp?oid=156582

    Kommentar

    • Reefen

      #3
      Ok tackar

      Kommentar

      • Rovfisken
        Användare
        • April 2005
        • 178

        #4
        Jag struntar helt i gelantinet.... ( tycker det blir lika skititg ändå

        har du malawi-rovisar kan du köra MIN räkmix:

        250gram Musslor i vatten
        1Kg oskalade räkor
        500gram gröna ärtor
        500gram vit fisk ( tex alaska pollock )
        1 banan ( skalad) innehåller b-vitamin+färg ämnen
        Astaxin
        askorbinsyra

        Dom blir garanterat " GALNA " och STORA!!!!

        till efterrätt kan du ge dom guppys och rödzebror...hehe
        Mina kar

        http://www.zoonen.com/perzoonen/galleri.asp?oid=345185&gid=356333

        Kommentar

        • billo
          Användare
          • August 2005
          • 27

          #5
          Vart hittar man Astaxin? Och hur mycket tar du av det och askorbinsyran??
          Banan har jag hörat skall grumla väldigt??

          Kommentar

          • StefanL
            Användare
            • August 2002
            • 10784

            #6
            Kontakta Linkan AB för att köpa Astaxanthin. NCS medlemmar har rabatt.

            Kommentar

            • billo
              Användare
              • August 2005
              • 27

              #7
              Oki kalas tackar!!
              Vore bra att veta hur mycket man skall ta av det o askorbinsyran i receptet ovan??

              Kommentar

              • StefanL
                Användare
                • August 2002
                • 10784

                #8
                Astaxanthin kan du ta 5g-7g (ca 1 matsked) per kilo färdig räkmix. Askorbinsyra är det bara att följa förpackningens instruktion då den främst har en färskhetsbevarande funktion samt C-vitamin rikt.

                Kommentar

                • billo
                  Användare
                  • August 2005
                  • 27

                  #9
                  Oki! tackar!!

                  Kommentar

                  • Fr BuBu
                    Användare
                    • March 2004
                    • 126

                    #10
                    Igår vad min första gång som jag blandade räkmix och det var hyfsat smidigt förutom då jag skulle rengöra köket efter mig, tur att man är chef i sitt eget kök då kan jag säga.
                    Dock vill jag påpeka en sak angående Astaxanthinet, jag tog det till sist efter att jag kört "smeten" i mixern d.v.s. samtidigt med att jag skulle köra i gelantinet och askrobinsyran, men jag märkte när jag kände igenom med fingrarna att det hade bildats små torra klumpar av ren astaxanthin, så förslagsvis...vänta inte till sist utan kör det tillsammans med någon av "smetomgångarna" i mixern, jag fick köra om allt mitt en gång till nämligen för att få ut det ordentligt. I övrigt blev det lyckat. Jag körde efter räkmix till Malawi och de åt då med största glädje.
                    Jaha så har man blivit en skånsk norrbottning då!

                    Kommentar

                    Arbetssätt...